Gremolatalla gratinoidut simpukat
Gremolata on tavallisesti sitruunasta, persiljasta ja korppujauhoista valmistettu seos. Tässä ruoassa käytetään vaihtelun vuoksi appelsiineja. Simpukat sopivat sekä alkuruoaksi että noutopöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 40-50 simpukkaa
- ½ pulloa valkoviiniä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl öljyä
- suolaa
Gremolata
- 3 appelsiinia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- persiljaa
- 3 paahtoleipäviipaletta
- ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevassa kylmässä vedessä. Heitä pois avoimet simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun kuorta napautetaan kevyesti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kaada öljy pataan ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää viini, simpukat, persilja ja suola. Keitä, kunnes simpukat avautuvat. Jätä simpukat jäähtymään. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Gremolata: Pese appelsiinit ja raasta kuori. Purista mehu. Hienonna valkosipulinkynnet, persilja ja tuore paahtoleipä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää öljy.
3. Avaa simpukat ja annostele jokaiselle simpukalle hieman gremolataa. Gratinoi simpukoita uunissa 5-6 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan