Gremolatalla gratinoidut simpukat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5655220/landscape16_9/515/290/518c5e29bf1332754d3b796da108b6b9/ET/879187-3496.jpg)
Gremolata on tavallisesti sitruunasta, persiljasta ja korppujauhoista valmistettu seos. Tässä ruoassa käytetään vaihtelun vuoksi appelsiineja. Simpukat sopivat sekä alkuruoaksi että noutopöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 40-50 simpukkaa
- ½ pulloa valkoviiniä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl öljyä
- suolaa
Gremolata
- 3 appelsiinia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- persiljaa
- 3 paahtoleipäviipaletta
- ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevassa kylmässä vedessä. Heitä pois avoimet simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun kuorta napautetaan kevyesti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kaada öljy pataan ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää viini, simpukat, persilja ja suola. Keitä, kunnes simpukat avautuvat. Jätä simpukat jäähtymään. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Gremolata: Pese appelsiinit ja raasta kuori. Purista mehu. Hienonna valkosipulinkynnet, persilja ja tuore paahtoleipä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää öljy.
3. Avaa simpukat ja annostele jokaiselle simpukalle hieman gremolataa. Gratinoi simpukoita uunissa 5-6 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka