Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gremolatalla gratinoidut simpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 40-50 simpukkaa
  • ½ pulloa valkoviiniä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa

Gremolata

  • 3 appelsiinia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • persiljaa
  • 3 paahtoleipäviipaletta
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevassa kylmässä vedessä. Heitä pois avoimet simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun kuorta napautetaan kevyesti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kaada öljy pataan ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää viini, simpukat, persilja ja suola. Keitä, kunnes simpukat avautuvat. Jätä simpukat jäähtymään. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Gremolata: Pese appelsiinit ja raasta kuori. Purista mehu. Hienonna valkosipulinkynnet, persilja ja tuore paahtoleipä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää öljy.

3. Avaa simpukat ja annostele jokaiselle simpukalle hieman gremolataa. Gratinoi simpukoita uunissa 5-6 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Gremolata on tavallisesti sitruunasta, persiljasta ja korppujauhoista valmistettu seos. Tässä ruoassa käytetään vaihtelun vuoksi appelsiineja. Simpukat sopivat sekä alkuruoaksi että noutopöytään.

Lisää aiheesta:

Persilja-valkosipuligratinoidut simpukatGratinoidut simpukat kuorissaanSinisimpukat valkoviinissäSimpukkapata valkosipulin ja persiljan keraOluessa höyrytettyjä sinisimpukoita ja persiljaaSimpukat curryliemessä
Gratinoidut simpukatKananmunatonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Gratinoidut simpukat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Persilja-valkosipuligratinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoidut simpukat kuorissaan

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut valkosipulisimpukat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukkalaatikko