Gremolatalla gratinoidut simpukat

Gremolata on tavallisesti sitruunasta, persiljasta ja korppujauhoista valmistettu seos. Tässä ruoassa käytetään vaihtelun vuoksi appelsiineja. Simpukat sopivat sekä alkuruoaksi että noutopöytään.

4 annosta

  • 40-50 simpukkaa
  • ½ pulloa valkoviiniä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa

Gremolata

  • 3 appelsiinia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • persiljaa
  • 3 paahtoleipäviipaletta
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevassa kylmässä vedessä. Heitä pois avoimet simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun kuorta napautetaan kevyesti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kaada öljy pataan ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää viini, simpukat, persilja ja suola. Keitä, kunnes simpukat avautuvat. Jätä simpukat jäähtymään. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Gremolata: Pese appelsiinit ja raasta kuori. Purista mehu. Hienonna valkosipulinkynnet, persilja ja tuore paahtoleipä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää öljy.

3. Avaa simpukat ja annostele jokaiselle simpukalle hieman gremolataa. Gratinoi simpukoita uunissa 5-6 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.