Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Greippi-suklaapiiraat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 12 kpl

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras suklaamurotaikinaa (400 g)

Täyte

  • 1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
  • 1 tlk mascarponejuustoa (250 g)
  • ½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 prk greippilohkoja (540 g/295 g)

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan erilleen. Jaa molemmat sulaneet levyt kuuteen osaan ja taputtele palaset pienien silikoni- tai metallipiirakkavuokien pohjille ja reunoille. Valmista täyte sekoittamalla rahka, mascarpone, sokeri ja munat keskenään. Valuta greippilohkot ja paloittele puolet niistä. Jätä loput koristeluun. Jaa täyte vuokiin. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia vuokien koosta riippuen. Nosta piiraat jäähtymään ritilälle. Poista varovasti vuoat ja koristele piiraat greippilohkoilla.

Vinkki: Kokeile piiraisiin säilykeaprikoosia, -mangoa tai -persikkaa.

Resepti: Arja Savela

Greippi on hieman harvemmin leivonnaisissa käytetty hedelmä, mutta se sopii hyvin makean suklaamurotaikinan ja mascarponejuuston kanssa. Tässä taikina on paineltu pieniin vuokiin ja täyte on jaettu piiraiden sisään. Samalla ohjeella voit tehdä myös yhden ison piirakan.

Lisää aiheesta:

Pienet kasvis-juustopiirasetYstävänpäiväleivosValkosuklaa-pääsiäispiirakkaSitruunainen rahkapiirakkaSatokauden rommirusinapiirakkaKauraisat ananasmuffinit
SuklaapiirakkaMakeat leivonnaisetVappuUusivuosiBrunssiMyllyn ParasJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaapiirakka
  • 01.09.202315:28
    Makeat piirakat

    Vadelmajogurtti-suklaapiirakka

  • 18.02.201300:00
    Sitruunapiirakka

    Pohja sitruunatortulle ja suklaakakulle

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Amerikkalainen suklaa-pähkinäpiirakka

  • 18.02.201300:00
    Ystävänpäivä

    Suklaa-sitruspiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Greippi-suklaapiiraat