Gratinoituja vihanneksia juuston kera

Tämä on täydellinen kesälounas kahdelle. Hapanleipä maistuu hyvältä ruoan kanssa. Ellet halua täysin vegetaarista ruokaa, voit tarjoilla gratiinin leikkeleiden kera.

Kahdelle

  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • ½ punainen paprika
  • 10 mustaa oliivia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 dl raastettua cheddarjuustoa
  • tuoreita basilikanlehtiä
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi kesäkurpitsa, paista viipaleet öljyssä molemmin puolin ja lado ne uuninkestävään vuokaan. Suikaloi paprika ja lisää vuokaan oliivien kera. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Ripottele päälle juusto ja paista uunissa 10-15 minuuttia. Juuston tulee sulaa ja paistua kullanruskeaksi.

3. Koristele basilikalla ja pinjansiemenillä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja