Gratinoituja vihanneksia juuston kera
Tämä on täydellinen kesälounas kahdelle. Hapanleipä maistuu hyvältä ruoan kanssa. Ellet halua täysin vegetaarista ruokaa, voit tarjoilla gratiinin leikkeleiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kahdelle
- 1 kesäkurpitsa
- 2 rkl rapsiöljyä
- ½ punainen paprika
- 10 mustaa oliivia
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 dl raastettua cheddarjuustoa
- tuoreita basilikanlehtiä
- 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi kesäkurpitsa, paista viipaleet öljyssä molemmin puolin ja lado ne uuninkestävään vuokaan. Suikaloi paprika ja lisää vuokaan oliivien kera. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Ripottele päälle juusto ja paista uunissa 10-15 minuuttia. Juuston tulee sulaa ja paistua kullanruskeaksi.
3. Koristele basilikalla ja pinjansiemenillä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan