Gratinoituja vihanneksia juuston kera

Tämä on täydellinen kesälounas kahdelle. Hapanleipä maistuu hyvältä ruoan kanssa. Ellet halua täysin vegetaarista ruokaa, voit tarjoilla gratiinin leikkeleiden kera.

Kahdelle

  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • ½ punainen paprika
  • 10 mustaa oliivia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 dl raastettua cheddarjuustoa
  • tuoreita basilikanlehtiä
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi kesäkurpitsa, paista viipaleet öljyssä molemmin puolin ja lado ne uuninkestävään vuokaan. Suikaloi paprika ja lisää vuokaan oliivien kera. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Ripottele päälle juusto ja paista uunissa 10-15 minuuttia. Juuston tulee sulaa ja paistua kullanruskeaksi.

3. Koristele basilikalla ja pinjansiemenillä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!