Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitua viinivaahtoa ja hedelmiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 1 päärynä
  • 2 passionhedelmää
  • 1 persikka
  • 1 pieni banaani
  • 100 g mansikoita
  • ½ mango
  • 1 dl kuivaa viiniä

Viinivaahto

  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl marsalaa tai muuta jälkiruokaviiniä
  • 5 munankeltuaista

Sokeriliemi

  • 1½ dl vettä
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 275 asteeseen. Sekoita vedestä ja sokerista sokeriliemi. Kuori päärynä, poista siitä siemenet ja paloittele se lohkoiksi. Keitä lohkoja sokeriliemessä. Poista passionhedelmistä siemenet. Paloittele ja viipaloi persikka. Kuori ja viipaloi banaani ja mango, pilko mansikat. Pane hedelmät marinoitumaan viiniin 15-20 minuutiksi.

2. Viinivaahto: sekoita kananmuna, sokeri ja jälkiruokaviini keskenään kookkaassa, kuumuutta kestävässä astiassa. Aseta astia juuri ja juuri kiehuvaa vettä sisältävän kattilan yläpuolelle niin, ettei astian pohja kosketa veden pintaa. Vispaa, kunnes taikina on tasaista, vaahtoavaa ja tilavuudeltaan noin kolminkertainen alkutilanteeseen nähden. Vispaa taukoamatta. Älä anna taikinan lämmetä liikaa - muuten tuloksena on munakokkelia! Viinivaahdon tulee olla kermaista, melko väritöntä ja koostumukseltaan vanukkaan kaltaista.

Viinivaahto tunnetaan myös nimillä sabayon ja zabaione. Sitä tarjotaan usein erilaisten hedelmien seurana. Reseptiimme on vain ehdotus - muuntele sesongin ja mielialan mukaan!

3. Jaa marjat neljälle syvälle, uuninkestävälle lautaselle. Kaada päälle viinivaahto ja gratinoi uunissa noin 5 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastikettaThe Great PavlovaGratinoitu viinivaahto appelsiinin keraPannacotta sitruunasokerin keraKevyt hedelmätorttuMaitosuklaabunet
VaahtoGluteenitonLaktoositonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Vaahto
  • 12.05.202408:01
    Raparperi

    Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hedelmiä ja raparperivaahtoa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Eksoottinen hedelmävaahto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Limettivaahto karhunvatukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mansikoita ja gratinoitua sabayon-vaahtoa