Gratinoitua taskurapua
Inkivääri ja chili antavat eksoottista potkua uunissa kuorrutetulle taskuravulle. Jos tarjoat ravut alkupalana, yritä löytää pieniä yksilöitä, jos taas pääruokana, valitse isoja. Muut ainesmäärät voit pitää ennallaan.
Neljälle
- 4 keitettyä taskurapua
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 vihreä paprika
- ½ - 1 chili
- 2 rkl ruokaöljyä
- ½ rkl tuoretta inkivääriraastetta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 4 rkl maissijauhoa
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Laita taskuravut selkäpanssari alaspäin työlaudalle. Työnnä veitsenkärki kuoren ympäri kulkevaan raitaan, niin että saat aikaan halkeaman. Väännä vatsapanssari auki. Koverra kuoresta ravunliha ja mahdollinen mäti ja huuhtele selkäpanssarit hyvin. Taita sakset ja kaiva liha irti.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista siemenet paprikasta ja chilistä ja hienonna ne pieneksi. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuli-, valkosipuli-, paprika- ja chilihakkelusta 5 minuuttia. Lisää inkivääriraaste, tomaattipyree, ravunliha ja mäti ja kuumenna. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
3. Täytä taskuravun kuoret muhennoksella ja ripottele pinnalle hieman maissijauhoa. Gratinoi uunissa 4-5 minuuttia. Ripottele pinnalle silputtua korianteria ja tuo heti tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan