Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitua taskurapua

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 keitettyä taskurapua
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • ½ - 1 chili
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • ½ rkl tuoretta inkivääriraastetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 4 rkl maissijauhoa
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Laita taskuravut selkäpanssari alaspäin työlaudalle. Työnnä veitsenkärki kuoren ympäri kulkevaan raitaan, niin että saat aikaan halkeaman. Väännä vatsapanssari auki. Koverra kuoresta ravunliha ja mahdollinen mäti ja huuhtele selkäpanssarit hyvin. Taita sakset ja kaiva liha irti.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista siemenet paprikasta ja chilistä ja hienonna ne pieneksi. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuli-, valkosipuli-, paprika- ja chilihakkelusta 5 minuuttia. Lisää inkivääriraaste, tomaattipyree, ravunliha ja mäti ja kuumenna. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

3. Täytä taskuravun kuoret muhennoksella ja ripottele pinnalle hieman maissijauhoa. Gratinoi uunissa 4-5 minuuttia. Ripottele pinnalle silputtua korianteria ja tuo heti tarjolle.

Lisää aiheesta:

Gratinoidut taskuravut chilin keraMausteinen ravunpyrstöpataChili-garam masala-kalaaWokatut jättikatkaravut mustatorvisienten keraCurrykatkaravutJambalaya New Orleansin tapaan
ÄyriäisgratiiniGoGreenPääruoatKalaruoka

Inkivääri ja chili antavat eksoottista potkua uunissa kuorrutetulle taskuravulle. Jos tarjoat ravut alkupalana, yritä löytää pieniä yksilöitä, jos taas pääruokana, valitse isoja. Muut ainesmäärät voit pitää ennallaan.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäisgratiini
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Äyriäisalkuruoka

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Uunikatkaravut valkosipulilla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut meriravut

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Katkarapunäkinkengät

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Gratinoitua hummeria