Gratinoitua kinkkua katkaravuilla
Kesäkeittiön pelastus.
Neljälle
- noin 500 g keitto- tai savukinkkua, palana
- 1 prk parsannuppuja
- 200 g katkarapuja kuorineen
- 1 pkt hollandaisekastiketta
- puristettua sitruunamehua
- ½ dl kermaa
- paprikajauhetta
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Viipaloi kinkku ja laita viipaleet uunivadille, laita päälle valutetut parsannuput.
2. Sekoita hollandaisekastike ja kerma, mausta sitruunalla. Levitä kinkulle.
3. Kuori katkaravut ja pistele ne sinne ja tänne vadille. Puuteroi päälle hieman paprikajauhetta.
4. Gratinoi uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan