Gratinoitua kinkkua katkaravuilla

Kesäkeittiön pelastus.

Neljälle

  • noin 500 g keitto- tai savukinkkua, palana
  • 1 prk parsannuppuja
  • 200 g katkarapuja kuorineen
  • 1 pkt hollandaisekastiketta
  • puristettua sitruunamehua
  • ½ dl kermaa
  • paprikajauhetta
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Viipaloi kinkku ja laita viipaleet uunivadille, laita päälle valutetut parsannuput.

2. Sekoita hollandaisekastike ja kerma, mausta sitruunalla. Levitä kinkulle.

3. Kuori katkaravut ja pistele ne sinne ja tänne vadille. Puuteroi päälle hieman paprikajauhetta.

4. Gratinoi uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, ripottele päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja