Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitua hummeria

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 2 keitettyä hummeria
  • 8 herkkusientä
  • voita
  • 1 rkl konjakkia
  • ½ rkl jauhoja
  • ½ rkl voita
  • 2 dl kermaa
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • suolaa, pippuria
  • juustoraastetta gratinointiin

Valmistusohje

1. Halkaise hummerit pituussuuntaan ja irrota kaikki lihat, myös saksista. Säästä kuorenpuolikkaat. Lohko herkkusienet ja paista matalalla lämmöllä voinokareessa. Paloittele hummerinlihat ja lisää herkkusienipannulle. Lämmitä hitaasti ja lisää konjakki.

2. Paista voita ja jauhoja kattilassa, lisää kerma samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa keltuainen kermatilkan kera ja lisää kermakattilaan, seos ei enää saa kiehua. Suolaa ja pippuroi, vatkaa mukaan parmesaani, maista ja mausta tarvittaessa. Kastikkeen tulee olla aika paksua.

3. Sekoita varovaisesti kastike herkkusienten ja hummerinlihan kanssa. Täytä puhdistetut hummerinkuoret seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa grillivastuksen alla kunnes pinta on kauniin värinen. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti.

Tämä on hienostunut ravintolaruoka, josta voit pakastehummerin avulla loihtia täydellisen ruokalajin uudenvuodenillalliselle. Tämä muunnelma on aika helppo valmistaa, ja ainesosia on verrattaen vähän.

Lisää aiheesta:

BroilerigratiiniKassler FlorentineJuustogratinoitu lohi-katkarapusimpukkaGratinoitu boeuf Miroton ja pommes duchesseGratinoitu taskuraputoastKalaa ja kesävihanneksia
ÄyriäisgratiiniPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäisgratiini
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Äyriäisalkuruoka

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Uunikatkaravut valkosipulilla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut meriravut

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Katkarapunäkinkengät

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Gratinoitua hummeria