Gratinoitua hummeria
Tämä on hienostunut ravintolaruoka, josta voit pakastehummerin avulla loihtia täydellisen ruokalajin uudenvuodenillalliselle. Tämä muunnelma on aika helppo valmistaa, ja ainesosia on verrattaen vähän.
Neljälle
- 2 keitettyä hummeria
- 8 herkkusientä
- voita
- 1 rkl konjakkia
- ½ rkl jauhoja
- ½ rkl voita
- 2 dl kermaa
- 1 kananmunankeltuainen
- 1 dl parmesaaniraastetta
- suolaa, pippuria
- juustoraastetta gratinointiin
Valmistusohje
1. Halkaise hummerit pituussuuntaan ja irrota kaikki lihat, myös saksista. Säästä kuorenpuolikkaat. Lohko herkkusienet ja paista matalalla lämmöllä voinokareessa. Paloittele hummerinlihat ja lisää herkkusienipannulle. Lämmitä hitaasti ja lisää konjakki.
2. Paista voita ja jauhoja kattilassa, lisää kerma samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa keltuainen kermatilkan kera ja lisää kermakattilaan, seos ei enää saa kiehua. Suolaa ja pippuroi, vatkaa mukaan parmesaani, maista ja mausta tarvittaessa. Kastikkeen tulee olla aika paksua.
3. Sekoita varovaisesti kastike herkkusienten ja hummerinlihan kanssa. Täytä puhdistetut hummerinkuoret seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa grillivastuksen alla kunnes pinta on kauniin värinen. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti