Gratinoitua hummeria tryffelillä
Todella ylellistä. Gratinointiin voit hyvin käyttää pakastehummeria. Tarjoile ehdottoman vastagratinoituina paahtoleivän kera.
Kahdelle
- 2 hummeria, keitettyjä
- halutessasi, viipaloitua tryffeliä
- sitruunaa ja tilliä tarjoiluun
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 ½ dl kahvikermaa
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl tilliä, hienonnettuna
- juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise äyriäiset pituussuuntaan. Poista pyrstölihat, viipaloi ja laita takaisin kuoreen.
2. Freesaa voi ja jauhot, lisää kerma, mausta ja keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää keltuainen ja tilli. Täytä kuoret kastikkeella, töki niin että kastike valuu kunnolla sisään.
3. Ripottele päälle juustoa, gratinoi nopeasti uunissa. Koristele ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike