Gratinoitu turska parsakaalin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5661392/landscape16_9/515/290/fe8c68375f68760a6563c06499b3c020/Vf/933704-4068.jpg)
Helppo ja maukas kalagratiini, joka tarjoillaan riisin tai puristetun perunan kanssa.
Neljälle
- 600 g turskafileetä
- ½ kalaliemikuutio
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 1,5 dl kermaa
- sitruunamehua
- 1 munankeltuainen
- 250 g pakasteparsakaalia
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta fileet uunivuokaan, suolaa kevyesti ja peitä voidellulla leivinpaperilla. Keitä uunissa lähes kypsäksi noin 15 minuuttia. Kaada vuokaan muodostunut neste kulhoon ja lisää vettä, niin että nestettä on 1,5 dl. Murenna liemikuutio sekaan.
2. Kuullota voi ja jauho kasarissa, lisää liemi ja kerma. Keitä kastiketta 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita joukkoon keltuainen ja levitä kastike kalan ylle.
3. Ryöppää parsakaalit nopeasti, valuta ja asettele kalan ympärille. Gratinoi uunissa 250-275 asteessa, kunnes pinta saa väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka