Toisinaan voi olla käytännöllistä valmistaa perunaruoka etukäteen ja vain gratinoida se nopeasti ennen tarjoilua. Tämän ruokalajin voit hyvin tehdä myös tähteeksi jääneestä perunamuusista. Lämmitä sose maitotilkan kanssa ennen gratinointia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 700 g jauhoisia perunoita
- 2 rkl voita
- 1 ½ dl kahvikermaa
- 1 ½ dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- (½ maustemittaa muskottia)
Koristeluun
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kuori ja keitä perunat pehmeiksi, höyrytä kuiviksi ja purista perunapuristimella tai survo kattilaan. Lämmitä kerma ja maito kasarissa ja sekoita kermamaito perunasoseeseen vatkaten, kunnes sose on sopivan paksua, vatkaa vielä sose kuohkeaksi. Mausta voinokareella, suolalla, valkopippurilla ja mahdollisesti raastetulla muskotilla.
2. Kaada sose voideltuun uunivuokaan ja levitä päälle vaahdotettu kerma.
3. Gratinoi uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen, noin 10-12 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!