Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitu perunasose

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 700 g jauhoisia perunoita
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ dl kahvikermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • (½ maustemittaa muskottia)

Koristeluun

  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kuori ja keitä perunat pehmeiksi, höyrytä kuiviksi ja purista perunapuristimella tai survo kattilaan. Lämmitä kerma ja maito kasarissa ja sekoita kermamaito perunasoseeseen vatkaten, kunnes sose on sopivan paksua, vatkaa vielä sose kuohkeaksi. Mausta voinokareella, suolalla, valkopippurilla ja mahdollisesti raastetulla muskotilla.

2. Kaada sose voideltuun uunivuokaan ja levitä päälle vaahdotettu kerma.

3. Gratinoi uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen, noin 10-12 minuuttia.

Toisinaan voi olla käytännöllistä valmistaa perunaruoka etukäteen ja vain gratinoida se nopeasti ennen tarjoilua. Tämän ruokalajin voit hyvin tehdä myös tähteeksi jääneestä perunamuusista. Lämmitä sose maitotilkan kanssa ennen gratinointia.

Lisää aiheesta:

JuuressoseKermainen perunagratiiniLohimousse lehtipinaatillaGratinoitu turska parsakaalin keraJuustogratinoitu kurttukaaliRanskalainen perunagratiini
PerunasoseKananmunatonGluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunasose
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Juuressose

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunasoseen perusresepti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunasose

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Inkivääri-puikulapyree

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Timjami-valkosipuliperunasose