Gratinoitu omenakassler homejuustokastikkeessa
Tämä herkku valmistuu helposti ja nopeasti, kun käytät valmista juustokastiketta ja soseutat perunat kasslerin kypsyessä uunissa. Keittoaika puolittuu, kun paloittelet perunat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g kassleria
- 2 omenaa
- 100 g sinihomejuustoa
- 3 dl juustokastiketta
Perunamuhennos
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 3½ dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele perunat ja keitä pehmeiksi.
2. Viipaloi kassler. Poista omenista siemenkodat ja viipaloi omenat. Lado kassler- ja omenaviipaleita voideltuun, uuninkestävään vuokaan kerroksittain. Kaada päälle juustokastike ja ripottele pinnalle sinihomejuusto. Gratinoi uunissa 15 minuuttia.
3. Kaada perunoista vesi ja jätä kattila hetkeksi ilman kantta. Kiehauta maito. Muhenna perunat perunasurvimella, lisää maito ja vatkaa nopeasti kuohkeaksi muhennokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti