Gratinoitu omenakassler homejuustokastikkeessa

Tämä herkku valmistuu helposti ja nopeasti, kun käytät valmista juustokastiketta ja soseutat perunat kasslerin kypsyessä uunissa. Keittoaika puolittuu, kun paloittelet perunat.

4 annosta

  • 600 g kassleria
  • 2 omenaa
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 3 dl juustokastiketta

Perunamuhennos

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 3½ dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele perunat ja keitä pehmeiksi.

2. Viipaloi kassler. Poista omenista siemenkodat ja viipaloi omenat. Lado kassler- ja omenaviipaleita voideltuun, uuninkestävään vuokaan kerroksittain. Kaada päälle juustokastike ja ripottele pinnalle sinihomejuusto. Gratinoi uunissa 15 minuuttia.

3. Kaada perunoista vesi ja jätä kattila hetkeksi ilman kantta. Kiehauta maito. Muhenna perunat perunasurvimella, lisää maito ja vatkaa nopeasti kuohkeaksi muhennokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!