Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitu meriantura valkoviinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Erittäin maukas ja näyttävä annos on suosittu ravintoloissa, yllätä tällä ystäväsi.

Neljälle

  • 800 g merianturafileitä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl kalalientä
  • 1 salottisipuli
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½ dl juustoraastetta
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Perunasose

  • 600 g jauhoista perunaa
  • 100 g voita
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Aloita perunasoseella: Kuori ja keitä perunat. Valuta vesi pois ja survo perunat. Sekoita surveeseen voi ja keltuaiset. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.

2. Voitele uuninkestävä tarjoiluvati. Täytä pursotinpussi perunasoseella ja pursota kauniisti vadin reunoille. Gratinoi hetken aikaa uunissa grillivastuksen alla, niin että sose saa ihan hieman väriä. Ota vati uunista.

3. Taita merianturafileet kahtia ja laita ne voideltuun paistokasariin. Kaada päälle viini, hienonnettu salottisipuli ja kalaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja laita sopivankokoiseksi leikattu voipaperi kalojen päälle. Keitä ihan hiljaa pari minuuttia.

4. Ota fileet pannulta reikäkauhalla ja asettele ne kauniisti limittäin gratiinivadille. Pidä lämpimänä.

5. Keitä kalalientä, kunnes jäljellä on 3 dl. Lisää siihen kerma, mutta säästä 2 rkl myöhempään käyttöön. Keitä lientä, kunnes se on sopivan paksuista kastiketta.

6. Sekoita munankeltuaisiin n. 2 rkl kylmää kermaa ja vatkaa seos kastikkeeseen. Anna hautua hetki, mutta älä keitä, ettei kastike juoksetu. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.

7. Kaada kastike kalafileiden päälle ja gratinoi uunissa grillivastuksen alla, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Kukaan tuskin kaipaa tämän ruoan lisäkkeeksi muuta kuin hyvää valkoviiniä.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraMerianturaa JulianaKlassinen kalagratiiniGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraKalagratiini foliovuoassa
KalagratiiniPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera