Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoidut taskuravut anjoviksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 4 keitettyä taskurapua
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • rapujen keitinlientä
  • 2 munankeltuaista
  • 2 cl konjakkia
  • ½ rkl anjovislientä
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 rkl juustoraastetta
  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Avaa taskuravut varoen niin että kuorista tulee hienot kulhot ruoalle. Huuhtele kuoret. Irrota lihat taskuravuista, säästä ravuista irtoava liemi.

2. Muhennos: Kuumenna voi kattilassa ja lisää jauhot. Ota kattila liedeltä ja lisää kerma sekä rapuliemi samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle, keitä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon munankeltuaiset, mausta konjakilla, anjovisliemellä, suolalla ja pippurilla.

3. Täytä kuoret ravunlihalla ja muhennoksella. Ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa ylävastuksella.

Taskuravuista tulee ruokaisampia kun ne tarjoillaan herkullisella muhennoksella täytettyinä. Ripottele hieman juustoraastetta ja gratinoi. Henkilöä kohden tarvitaan yksi taskurapu, koska ruokalaji tarjoillaan sen kuoresta. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Lisää aiheesta:

RapukeittoGratinoitua hummeriaKatkaravuilla täytettyä haukeaKyljykset korvasienimuhennoksellaJuustogratinoitu lohi-katkarapusimpukkaGratinoidut kampasimpukat
TaskuravutAlkuruoatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Taskuravut
  • 18.02.201300:00
    Kalapullat

    Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kompottia arktisista taskuravuista ja perunasta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taskurapusalaatti leipäkrutonkien kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt taskuravut

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Tuoretta taskurapua yrttikastikkeella