Gratinoidut taskuravut anjoviksella
Taskuravuista tulee ruokaisampia kun ne tarjoillaan herkullisella muhennoksella täytettyinä. Ripottele hieman juustoraastetta ja gratinoi. Henkilöä kohden tarvitaan yksi taskurapu, koska ruokalaji tarjoillaan sen kuoresta. Tarjoile keitetyn riisin kera.
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 4 keitettyä taskurapua
- 2 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kuohukermaa
- rapujen keitinlientä
- 2 munankeltuaista
- 2 cl konjakkia
- ½ rkl anjovislientä
- suolaa
- pippuria
- 2 rkl juustoraastetta
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Avaa taskuravut varoen niin että kuorista tulee hienot kulhot ruoalle. Huuhtele kuoret. Irrota lihat taskuravuista, säästä ravuista irtoava liemi.
2. Muhennos: Kuumenna voi kattilassa ja lisää jauhot. Ota kattila liedeltä ja lisää kerma sekä rapuliemi samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle, keitä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon munankeltuaiset, mausta konjakilla, anjovisliemellä, suolalla ja pippurilla.
3. Täytä kuoret ravunlihalla ja muhennoksella. Ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa ylävastuksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan