Gratinoidut taskuravut anjoviksella

Taskuravuista tulee ruokaisampia kun ne tarjoillaan herkullisella muhennoksella täytettyinä. Ripottele hieman juustoraastetta ja gratinoi. Henkilöä kohden tarvitaan yksi taskurapu, koska ruokalaji tarjoillaan sen kuoresta. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 4 keitettyä taskurapua
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • rapujen keitinlientä
  • 2 munankeltuaista
  • 2 cl konjakkia
  • ½ rkl anjovislientä
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 rkl juustoraastetta
  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Avaa taskuravut varoen niin että kuorista tulee hienot kulhot ruoalle. Huuhtele kuoret. Irrota lihat taskuravuista, säästä ravuista irtoava liemi.

2. Muhennos: Kuumenna voi kattilassa ja lisää jauhot. Ota kattila liedeltä ja lisää kerma sekä rapuliemi samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle, keitä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon munankeltuaiset, mausta konjakilla, anjovisliemellä, suolalla ja pippurilla.

3. Täytä kuoret ravunlihalla ja muhennoksella. Ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa ylävastuksella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.