Gratinoidut latva-artisokanpohjat
Tämä on maukas kasvisruoka, joka sopii niin lisukkeeksi kuin seisovaan pöytäänkin. Osta valmiita säilykepohjia tai keitä artisokat itse ja leikkaa pohjat irti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kolmelle-neljälle
- 6-7 latva-artisokanpohjaa
- 4 tomaattia
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl timjamia
- 1 tl rakuunaa
- 1 ½ dl juustoraastetta
- oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita pohjat uunivadille. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä, kuori ja hienonna ne.
2. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista ne öljyssä kattilassa. Lisää tomaatit ja mausteet. Keitä kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
3. Täytä pohjat, ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia