Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoidut latva-artisokanpohjat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on maukas kasvisruoka, joka sopii niin lisukkeeksi kuin seisovaan pöytäänkin. Osta valmiita säilykepohjia tai keitä artisokat itse ja leikkaa pohjat irti.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Kolmelle-neljälle

  • 6-7 latva-artisokanpohjaa
  • 4 tomaattia
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 ½ dl juustoraastetta
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita pohjat uunivadille. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä, kuori ja hienonna ne.

2. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista ne öljyssä kattilassa. Lisää tomaatit ja mausteet. Keitä kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

3. Täytä pohjat, ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

Lisää aiheesta:

Täytetyt latva-artisokatTäytetyt sipulitPaprikaa ja kananmaksaaProvencelainen gratiiniGratinoidut maa-artisokatVihannespannu kesäkurpitsalla
Täytetty artisokkaAlkuruoatKananmunatonGluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty artisokka
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suupalat punaisella mädillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt latva-artisokat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokat yrttivoilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokkaa vuohenjuustotäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ravunpyrstöillä täytetyt latva-artisokat