Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoidut cannellonit pinaattiraejuustotäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 12 cannellonia
  • 400 g pinaattia
  • 1 sipuli
  • 2 dl raejuustoa
  • raastettua muskottipähkinää
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Sulata ja hienonna pinaatti. Kuori ja hienonna toinen sipuli. Kuullota sipulia ja pinaattia, kunnes sipuli pehmenee. Jäähdytä ja mausta suolalla, pippurille ja muskotilla. Sekoita joukkoon raejuusto. Täytä cannellonit seoksella ja nosta sivuun. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Hienonna toinen sipuli. Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää hienonnettu sipuli, valkoviini ja nokare voita ja hauduta, kunnes sipuli pehmenee. Sekoita tehosekoittimessa ja kaada takaisin kattilaan. Lisää loppu voi ja tomaattipyree. Kaada tomaattikastike uuninkestävään vuokaan ja pane päälle täytetyt cannellonit.

3. Sulata voi. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito voimakkaasti vatkaten. Hauduta 5 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää juustoraaste. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.

4. Kaada juustokastike cannellonien päälle ja pane vuoka uuniin. Paista 20 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea ja cannellonnit tuntuvat pehmeiltä. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

KasvislasagneVegelasagneGratinoidut jauhelihatäytteiset cannellonitJuustocurry herneiden keraJauhelihatäytteiset cannellonitJauhelihalla täytetty conchigiale
CannellonitPastat ja nuudelitKevytKananmunatonGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tässä herkullisessa kasviruoassa on runsaasti makua. Cannellonin sijaan voit käyttää tuoreita tai pehmeäksi keitettyjä lasagnelevyjä ja rullata ne putkiksi. Tehosekoitin tai yleiskone on hyvä apu kastikkeen valmistuksessa. Tarjoa ruoka höyryävään kuumana rapean salaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Cannellonit
  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Rapucannellonit ja kuohuva hummerikastike

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoidut jauhelihatäytteiset cannellonit

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihatäytteiset cannellonit

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-juurescannellonit

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihatäytteiset cannellonit