Grana-padano -jäätelöä
Grana-padano -jäätelö muistuttaa jäätelöä, mutta on silti oma ruokalajinsa. Herkun voi tarjota ennen ateriaa tai sen jälkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 5 dl kuohukermaa
- 200g grana-padano -juustoa raasteena
- 4 rkl balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
Tämä omalaatuinen resepti saa taatusti haluamaan sitä toisen ja kolmannenkin kerran.
- Sekoita kerma ja grana-padano -juusto suuressa, ruostumattomasta teräksestä valmistetussa kulhossa. Aseta kulho vesihauteeseen kiehuvaa vettä täynnä olevaan kattilaan.
- Sekoita vispilällä kunnes grana-padano -juusto sulaa ja koostumuksesta tulee tasaisen nestemäistä. Nosta kattila liedeltä.
- Siivilöi sekoitus hienojakoisen siivilän läpi syvään leivontakulhoon.
- Anna jäähtyä puolisen tuntia ennen kuin asetat kulhon jääkaappiin 8–10 tunniksi. Kun sekoitus on jähmettynyt, muotoile siitä jäätelökauhan avulla pienen jäätelöpallon muotoisia palloja.
- Tarjoile laseissa tai pienissä kulhoissa ja pirskota päälle balsamiviinietikkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti