Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grahamvuokaleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Kaksi leipää

  • 1 pullo olutta, 33 cl
  • 1,5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 6 dl grahamjauhoa
  • 7 dl erikoisvehnäjauhoa
  • voita vuokiin

Valmistusohje

1. Lämmitä olut ja vesi 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen, lisää suola ja öljy. Sekoita ja vaivaa sitten jauhot mukaan, niin että saat tasaisen taikinan. Alusta hyvin, peitä liinalla ja nostata 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina kevyesti leivinpöydällä, muotoile kaksi pitkulaista leipää ja nosta ne voideltuihin vuokiin. Anna nousta 30 minuuttia leivinliinan alla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa leivät haalealla vedellä ja sirota pinnalle vähän grahamjauhoa. Paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Kumoa leivät vuoista ja paista leipiä vielä 5 minuuttia ilman vuokia, niin että kaikki puolet saavat väriä. Jäähdytä ritilällä.

Kun käytät leipävuokia, saat hienoja korkeita leipiä. Tämä leipä käy hyvin myös paahdettavaksi. Ylijäänyt leipä kannattaa pakastaa viipaleina. Silloin voit ottaa pakasteesta vaikka yhden viipaleen kerrallaan ja laittaa suoraan leivänpaahtimeen.

Lisää aiheesta:

Vaalea ruokaleipä unikonsiemeninVaalea ruokaleipäJuustoleipäOhrakakkuTaittoleipäSaksalainen olutleipä
LeipäKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä