Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Graavisiika-kanapeet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 ½ kg perattua siikaa
  • 15 kokonaista valkopippuria
  • 4 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 nippu tilliä

Sinappikastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl hunajasinappia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä

Munakokkeli

  • 3 kananmunaa
  • ½ dl ruokakermaa
  • suolaa
  • 1 rkl voita

Tarjoiluun

  • 12-16 pientä, ohutta rieskaa
  • 1 dl suikaloitua salaattia
  • yrttejä

Valmistusohje

1. Kuivaa peratut kalat talouspaperilla, mutta älä huuhtele niitä. Fileoi kalat.

2. Murskaa valkopippurit ja sekoita ne suolan ja sokerin kanssa. Hiero kalafileet seoksella. Hienonna tilli. Laita fileet toisiaan vasten lihapuolet sisäänpäin, fileiden väliin tilliä. Ripottele loput mausteseoksesta vuoan pohjalle, laita fileet vuokaan ja peitä muovikelmulla. Laita päälle kevyt paino ja laita vuoka jääkaappiin. Vuorokauden kuluttua kala on valmis.

3. Sekoita sinappikastike, laita kylmään.

4. Vatkaa munat ja kerma. Suolaa kevyesti. Sulata voi paistinpannussa miedolla lämmöllä. Kaada munaseos pannuun ja sekoita koko ajan, kunnes munakokkeli on kermaista.

Tämä kotimainen graavisiikaresepti sopii niin juhannuspöytään kuin alkuruoaksi pienillä rieskaleivillä. Tässä olemme valmistaneet maalaismaisia kanapeeleivoksia pehmeällä munakokkelilla, salaatilla ja miedolla sinappikastikkeella. Seisovassa pöydässä kalasta riittää 10-15 hengelle, ja graavisiika säilyy jääkaapissa noin viikon.

5. Viipaloi kala ohuesti. Kokoa kanapeet: Ensin leipäviipale ja munakokkelia, leipäviipale ja sinappikastiketta sekä salaattia, päällimmäiseksi viipaloitua siikaa ja yrttejä. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Grillattua koljaa siiderikastikkeellaHalstrattu graavisiika tillimajoneesin keraNils Emilin silakkalaatikkoGratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen keraHalstrattu pikagraavattu lohi ja kasvispyttipannuVasikanpaisti tillikastikkeessa
KanapeeAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanapee
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ruusucanapé lohesta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Graavisiika-kanapeet

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Piparikanapeet

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohi-katkarapukanapeet

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Aurinkokuivattu tomaatti kanapee