Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Graavilohta mehevän kastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

On parempi graavata iso kuin pieni kala, kalan voi sitten pakastaa valmiiksi graavattuna. Tarjoile joulupöydässä keitettyjen perunoiden ja sinappikastikkeen kera.

Ainekset

  • 16 hengelle
  • 2 kg tuoretta lohifileetä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl suolaa
  • 1 rkl rouhittua valkopippuria
  • paljon tilliä

Graavilohikastike

  • 1 ½ rkl tavallista sekä dijonsinappia
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 1 rkl HP-kastiketta
  • ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl maissiöljyä
  • 1 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Graavilohikastike: Sekoita kastikkeen ainekset siinä järjestyksessä, kuin ne on lueteltu ohjeessa. Kastike säilyy jääkaapissa monta viikkoa, jos tillin lisää vasta tarjoiluvaiheessa.

2. Poista fileistä kaikki ruodot pihtien avulla. Sekoita sokeri ja suola, hiero seos fileisiin. Hienonna tilli ja laita ohut kerros tilliä vuoan pohjalle. Laita toinen filee vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle tilliä ja pippuria ja laita toinen filee päälle, lihapuoli lihapuolta vasten.

3. Peitä foliolla ja anna maustua huoneenlämmössä kunnes sokeri on sulanut. Anna sen jälkeen maustua jääkaapissa 2 vuorokautta, kääntele pari kertaa graavauksen aikana.

4. Raaputa pois lähes kaikki mausteet ja leikkaa lohi ohuiksi, viistoiksi siivuiksi.

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaGraavattu lohi kastikkeen keraGraavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaGrillattua graavilohtaVoilla maustettu graavikalaGraavilohta sinappi-tillikastikkeella
GraavilohiGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi
  • 30.06.202307:55
    Graavikala

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavikala

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 13.12.201910:27
    Hellapoliisi

    Graavilohi jouluisilla mausteilla

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin