Graavilohta mehevän kastikkeen kera
On parempi graavata iso kuin pieni kala, kalan voi sitten pakastaa valmiiksi graavattuna. Tarjoile joulupöydässä keitettyjen perunoiden ja sinappikastikkeen kera.
Ainekset
- 16 hengelle
- 2 kg tuoretta lohifileetä
- 2 dl sokeria
- 1 dl suolaa
- 1 rkl rouhittua valkopippuria
- paljon tilliä
Graavilohikastike
- 1 ½ rkl tavallista sekä dijonsinappia
- 2 tl punaviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
- 1 rkl HP-kastiketta
- ½ dl sokeria
- 1 ½ dl maissiöljyä
- 1 dl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Graavilohikastike: Sekoita kastikkeen ainekset siinä järjestyksessä, kuin ne on lueteltu ohjeessa. Kastike säilyy jääkaapissa monta viikkoa, jos tillin lisää vasta tarjoiluvaiheessa.
2. Poista fileistä kaikki ruodot pihtien avulla. Sekoita sokeri ja suola, hiero seos fileisiin. Hienonna tilli ja laita ohut kerros tilliä vuoan pohjalle. Laita toinen filee vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle tilliä ja pippuria ja laita toinen filee päälle, lihapuoli lihapuolta vasten.
3. Peitä foliolla ja anna maustua huoneenlämmössä kunnes sokeri on sulanut. Anna sen jälkeen maustua jääkaapissa 2 vuorokautta, kääntele pari kertaa graavauksen aikana.
4. Raaputa pois lähes kaikki mausteet ja leikkaa lohi ohuiksi, viistoiksi siivuiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje