Graavilohileivät
Aloita syksyinen juhla-ateria voileivillä, jotka tuodaan tarjolle juuri vieraiden istuessa pöytään. Tarjoa kastike erikseen.
4 annosta
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- voita
- 4 salaatinlehteä
- 8 viipaletta lohta
- 8 viipaletta sitruunaa
- tilliä
- hovimestarinkastiketta
Valmistusohje
1. Paahda tai paista leipäviipaleet. Leikkaa pois reunat. Voitele leivät voilla ja aseta päälle salaatinlehti.
2. Pyöräytä lohiviipaleet ruusuiksi ja asettele jokaiselle leivälle kaksi lohiruusua. Koristele kahdella sitruunaviipaleella ja tillillä. Tarjoa lisänä hovimestarinkastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike