Graavilohilaatikko
Julkaistu
Täyttävä lohiruoka. Tillinipun pitää olla riittävän suuri, jotta ruoka saa juuri oikean maun. Tarjoile ohessa rapeaa vihersalaattia.
Neljälle
- 3/4 kg puolikeitettyjä kuoriperunoita
- 200 g graavilohta
- 1 nippu tilliä silputtuna
- 1 sipuli siivuina
- 2 munaa
- 4 dl kermaa
- korppujauhoa
- 100 g voita
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Lado uunivuokaan vuorotellen perunoiden kanssa lohiviipaleita, tilliä ja sipulia, pippuroi kevyesti kerrosten välillä.
2. Vatkaa yhteen munat, tillisilppu ja kerma ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoa.
3. Paista uunin keskitasolla, kunnes munakerma on hyytynyt, noin 30 minuuttia. Sulata voi ja tarjoile ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti