Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Graavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 kg tuoretta lohta
  • 4 rkl kidesokeria
  • 4 rkl suolaa
  • 2 tl murskattua roseepippuria
  • 1 nippu tilliä

Sinappikastike

  • 5 rkl sinappia
  • 4 rkl viinietikkaa
  • 2 dl neutraalia öljyä
  • 3 rkl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • muutama tippa worcestershirekastiketta
  • muutama tippa HP-kastiketta

Koristeluun

  • salaatinlehtiä
  • tilliä

Valmistusohje

1. Päivää ennen: Leikkaa lohi fileiksi, jätä nahka paikoilleen. Vedä pois kaikki isot ruodot. Voit pyytää kaikkeen tähän apua kalatiskiltä. Pakasta lohi vuorokaudeksi ennen graavausta.

2. Sekoita sokeri, suola ja pippuri. Hiero lohi seoksella. Laita fileet yhteen, väliin runsaasti tilliä. Laita lohipalat paksu kohta ohutta kohtaa vasten muovipussiin. Solmi pussi kiinni ja säilytä pussia jääkaapissa. Kääntele muutama kerta graavauksen aikana, anna kalan maustua kaksi vuorokautta.

3. Sinappikastike: Sekoita sinappi, viinietikka, HP-kastike, worcestershirekastike, sokeri, suola ja valkopippuri. Lisää öljy ensin tippa kerrallaan, sitten ohuena norona samalla vatkaten.

Ellei sinulla ole roseepippureita kotona, voit hyvin valmistaa lohen tavallisten valkopippureiden kera. Tämä on erinomainen alkuruoka. Kannattaa kuitenkin huomioida, että se vaatii kokonaisuudessaan noin kolmen vuorokauden valmisteluajan. Lohi säilyy ainakin 5 vuorokautta jääkaapissa, mutta sen maku voimistuu päivä päivältä.

4. Viipaloi lohi oikein ohueksi. Asettele viipaleet neljälle lautaselle, koristele salaatilla ja tillillä. Jos olet kätevä käsistäsi, voit leikata lohen nahasta ohuita viipaleita ja paistaa ne koristeeksi. Sinappikastike tarjotaan erikseen.

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaGrillattua pikagraavilohta sinappikastikkeen keraGraavilohta mehevän kastikkeen keraSinappikastike ja roseepippurigraavattu lohiGraavilohta sinappi-tillikastikkeellaPiparjuurimarinoitua lohta
GraavilohiAlkuruoatLaktoositonJouluPääsiäinenLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi
  • 30.06.202307:55
    Graavikala

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavikala

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 13.12.201910:27
    Hellapoliisi

    Graavilohi jouluisilla mausteilla

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin