Graavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeella
Ellei sinulla ole roseepippureita kotona, voit hyvin valmistaa lohen tavallisten valkopippureiden kera. Tämä on erinomainen alkuruoka. Kannattaa kuitenkin huomioida, että se vaatii kokonaisuudessaan noin kolmen vuorokauden valmisteluajan. Lohi säilyy ainakin 5 vuorokautta jääkaapissa, mutta sen maku voimistuu päivä päivältä.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 kg tuoretta lohta
- 4 rkl kidesokeria
- 4 rkl suolaa
- 2 tl murskattua roseepippuria
- 1 nippu tilliä
Sinappikastike
- 5 rkl sinappia
- 4 rkl viinietikkaa
- 2 dl neutraalia öljyä
- 3 rkl kidesokeria
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- muutama tippa worcestershirekastiketta
- muutama tippa HP-kastiketta
Koristeluun
- salaatinlehtiä
- tilliä
Valmistusohje
1. Päivää ennen: Leikkaa lohi fileiksi, jätä nahka paikoilleen. Vedä pois kaikki isot ruodot. Voit pyytää kaikkeen tähän apua kalatiskiltä. Pakasta lohi vuorokaudeksi ennen graavausta.
2. Sekoita sokeri, suola ja pippuri. Hiero lohi seoksella. Laita fileet yhteen, väliin runsaasti tilliä. Laita lohipalat paksu kohta ohutta kohtaa vasten muovipussiin. Solmi pussi kiinni ja säilytä pussia jääkaapissa. Kääntele muutama kerta graavauksen aikana, anna kalan maustua kaksi vuorokautta.
3. Sinappikastike: Sekoita sinappi, viinietikka, HP-kastike, worcestershirekastike, sokeri, suola ja valkopippuri. Lisää öljy ensin tippa kerrallaan, sitten ohuena norona samalla vatkaten.
4. Viipaloi lohi oikein ohueksi. Asettele viipaleet neljälle lautaselle, koristele salaatilla ja tillillä. Jos olet kätevä käsistäsi, voit leikata lohen nahasta ohuita viipaleita ja paistaa ne koristeeksi. Sinappikastike tarjotaan erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa