Graavattu häränfilee ja vuohenjuustokreemi
Erittäin arvostettu kutsujen ruoka, joka riittää monelle. Ellet halua vuohenjuustokreemiä, voit tarjota hovimestarinsoosia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
8-10 hengelle
- 500 g häränfileetä
- 1 dl suolaa
- 1 dl sokeria
- ½ rkl rouhittua mustapippuria
- ½ rkl rouhittua valkopippuria
- 1 rkl kirveliä
- 1 nippu persiljaa silputtuna
Kreemi
- 2 dl ranskankermaa
- 2 dl kermaviiliä
- 100 g vuohenjuustoa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita suola, sokeri ja mausteet. Hiero ja taputtele seos lihaan. Laita persiljasilppu astiaan ja liha päälle. Peitä astia ja pane jääkaappiin viideksi vuorokaudeksi.
2. Kääntele lihaa pari kertaa päivässä, jotta liemi tulee tasaisesti joka puolelle.
3. Ota liha esiin ja raaputa mausteet pois. Viipaloi liha paperinohuiksi siivuiksi, helpoimmin, jos ensin pakastaa lihan kevyesti. Sekoita vuohenjuustokreemin ainekset ja tarjoile lihan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa