Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gotlantilainen leipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on ikivanha ohje, jonka mukaan saadaan hyvin maukasta leipää. Huomaa, että taikinan pitää seistä yön yli.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljä leipää

  • 1,75 l vettä
  • 1,5 rkl suolaa
  • 1,5 rkl etikkaa
  • 1 kg ruissihtijauhoa
  • 8 pomeranssin kuorta
  • 1 dl vettä
  • 3 dl siirappia
  • 200 g hiivaa
  • n. 1 kg vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Mittaa ruissihtijauho isoon kulhoon, keitä vesi, suola ja etikka ja kaada kiehuva neste jauhon päälle. Sekoita ja vaivaa sitten voimakkaasti käsin tai koneella. Ripota rukiisen alkutaikinan päälle hieman vehnäjauhoa. Peitä kulho ja anna sen seistä huoneenlämmössä yön yli.

2. Kiehauta pomeranssin kuoret 1 desissä vettä ja liota niitä seuraavaan päivään. Silppua ne sitten pieneksi.

3. Vaivaa pomeranssisilppu alkutaikinaan ja liuota hiiva 37-asteiseen pomeranssiveteen ja sitten taikinaan yhdessä siirapin kanssa. Vaivaa joukkoon viimeiseksi vehnäjauho tukevaksi, mutta joustavaksi taikinaksi. Peitä leivinliinalla ja anna nousta tunti.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikina ja leivo neljä pitkulaista limppua. Nosta ne vieriviereen leivinpaperin peittämälle uunipannulle tai neljään voideltuun leipävuokaan. Paista kaikki samanaikaisesti uunin alatasolla noin 40-50 minuuttia. Penslaa limput kuumalla vedellä otettuasi ne uunista. Jäähdytä ritilällä.

Lisää aiheesta:

Karkeaa ruisleipää hapantaikinastaMaalaisleipä hapantaikinastaTumma kuminaleipäRukiinen limppuPomeranssileipäVirolaiset hapanlimput
LeipäKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä