Gotlannin lammaspata
Julkaistu
Gotlanti on tunnettu paljon muun lisäksi lampaistaan ja myös lammasruoistaan. Tämä herkullinen lammaspata saa arominsa upeista valoisan kesän yrteistä ja juureksista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- n. 1 kg lampaan patapaloja
- 20 pikkusipulia
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl lihalientä
- 1 tl rosmariinia
- ½ tl timjamia
- ½ tl meiramia
- 4-5 kokonaista mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 3 porkkanaa paloina
- 2-3 dl purjosiivuja
- 125 g vihreitä herneitä
- suolaa ja pippuria
- voita
Valmistusohje
1. Mausta lihat, ruskista palat hyvin ja siirrä pataan. Ruskista sen jälkeen pikkusipulit ja siirrä myös pataan.
2. Lisää kaikki muut ainekset, paitsi herneet, jotka tulevat mukaan vasta lopussa.
3. Keittele hiljalleen kannen alla, kunnes liha on mureaa, noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät