Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gotlannin lammaspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Gotlanti on tunnettu paljon muun lisäksi lampaistaan ja myös lammasruoistaan. Tämä herkullinen lammaspata saa arominsa upeista valoisan kesän yrteistä ja juureksista.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • n. 1 kg lampaan patapaloja
  • 20 pikkusipulia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl lihalientä
  • 1 tl rosmariinia
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl meiramia
  • 4-5 kokonaista mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 porkkanaa paloina
  • 2-3 dl purjosiivuja
  • 125 g vihreitä herneitä
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Mausta lihat, ruskista palat hyvin ja siirrä pataan. Ruskista sen jälkeen pikkusipulit ja siirrä myös pataan.

2. Lisää kaikki muut ainekset, paitsi herneet, jotka tulevat mukaan vasta lopussa.

3. Keittele hiljalleen kannen alla, kunnes liha on mureaa, noin 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Papu-lammaspataIrlantilainen lammasmuhennosMausteinen lammaspataLammaspataOsso buco porsaanpotkastaNopea chili con carne
LammaspataKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew