Gotlannin lammaspata
Gotlanti on tunnettu paljon muun lisäksi lampaistaan ja myös lammasruoistaan. Tämä herkullinen lammaspata saa arominsa upeista valoisan kesän yrteistä ja juureksista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- n. 1 kg lampaan patapaloja
- 20 pikkusipulia
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl lihalientä
- 1 tl rosmariinia
- ½ tl timjamia
- ½ tl meiramia
- 4-5 kokonaista mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 3 porkkanaa paloina
- 2-3 dl purjosiivuja
- 125 g vihreitä herneitä
- suolaa ja pippuria
- voita
Valmistusohje
1. Mausta lihat, ruskista palat hyvin ja siirrä pataan. Ruskista sen jälkeen pikkusipulit ja siirrä myös pataan.
2. Lisää kaikki muut ainekset, paitsi herneet, jotka tulevat mukaan vasta lopussa.
3. Keittele hiljalleen kannen alla, kunnes liha on mureaa, noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti