Gotlannin lammaspata

Gotlanti on tunnettu paljon muun lisäksi lampaistaan ja myös lammasruoistaan. Tämä herkullinen lammaspata saa arominsa upeista valoisan kesän yrteistä ja juureksista.

Neljälle

  • n. 1 kg lampaan patapaloja
  • 20 pikkusipulia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl lihalientä
  • 1 tl rosmariinia
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl meiramia
  • 4-5 kokonaista mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 porkkanaa paloina
  • 2-3 dl purjosiivuja
  • 125 g vihreitä herneitä
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Mausta lihat, ruskista palat hyvin ja siirrä pataan. Ruskista sen jälkeen pikkusipulit ja siirrä myös pataan.

2. Lisää kaikki muut ainekset, paitsi herneet, jotka tulevat mukaan vasta lopussa.

3. Keittele hiljalleen kannen alla, kunnes liha on mureaa, noin 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.