Gorgonzola-omenat
Julkaistu
Syksyn omenoihin saa makua gorgonzola-juustosta. Tarjoile ne kanelileipien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 2 isoa omenaa
- 150 g gorgonzola-juustoa
- nokare voita
- balsamiviinietikkaa
- hunajaa
Valmistusohje
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Halkaise hedelmät kahtia ja leikkaa puoliskot viipaleiksi niin, että omenan muoto säilyy.
Voitele uuninkestävä tarjoiluastia ohuelti voilla, hunajalla ja balsamiviinietikalla. Nosta omenat astiaan ja leikkaa pala juustoa sen päälle.
Paista 220-asteisessa uunissa tai grillivastuksen alla niin, että juusto sulaa. Tarjoa heti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti