Gnoccheja, linssejä ja tomaatteja parmesaaniöljyssä
Kasvissyöjällekin maistuva pastasalaatti sopii vaalean leipäpalan kera varsinaiseksi pääruoaksi yhtä lailla kuin grillilihan lisukkeeksikin. Valmista parmesaaniöljy edellisenä päivänä, jotta se ehtii vetäytyä jääkaapissa. Myös kuivattuja linssejä on liotettava vedessä yön yli, joten valmistelut kannattaa siis aloittaa jo hyvissä ajoin.
4 annosta
- 3 dl gnoccheja
- 3 dl vihreitä linssejä
- 1 sipuli
- 4 tomaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 100 g parmesaanijuustoa
- 1½ dl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 nippu persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Raasta parmesaanijuusto hienoksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita punaviinietikka ja oliiviöljy ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja parmesaanijuustoraaste. Nosta jääkaappiin ja anna vetäytyä yön yli. Pane linssit veteen likoamaan.
2. Keitä linssejä runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan noin 20 minuuttia. Kaada linssit lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna persilja. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pasta lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä
3. Sekoita pasta, linssit, sipulit, tomaatit sekä parmesaaniöljy. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele joukkoon hienonnettu persilja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti