Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gnoccheja, linssejä ja tomaatteja parmesaaniöljyssä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 3 dl gnoccheja
  • 3 dl vihreitä linssejä
  • 1 sipuli
  • 4 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • 1½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 nippu persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Raasta parmesaanijuusto hienoksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita punaviinietikka ja oliiviöljy ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja parmesaanijuustoraaste. Nosta jääkaappiin ja anna vetäytyä yön yli. Pane linssit veteen likoamaan.

2. Keitä linssejä runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan noin 20 minuuttia. Kaada linssit lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna persilja. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pasta lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä

3. Sekoita pasta, linssit, sipulit, tomaatit sekä parmesaaniöljy. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele joukkoon hienonnettu persilja.

Kasvissyöjällekin maistuva pastasalaatti sopii vaalean leipäpalan kera varsinaiseksi pääruoaksi yhtä lailla kuin grillilihan lisukkeeksikin. Valmista parmesaaniöljy edellisenä päivänä, jotta se ehtii vetäytyä jääkaapissa. Myös kuivattuja linssejä on liotettava vedessä yön yli, joten valmistelut kannattaa siis aloittaa jo hyvissä ajoin.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataAppelsiininmakuinen lohipastaUlkofileevartaat ja linssisalaattiPastasalaattia, lohta ja sokeriherneitäPasta bologneseHarira-keitto
GnocchitLisäkeruoatAlkuruoatSalaatitGoGreenPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Gnocchit
  • 24.11.202215:19
    Vegaaninen

    Helppo vegaaninen pyttipannu

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Gnoccheja, ricottaa ja grana-padanoa

  • 27.08.201307:26
    Kalafilee

    Paistettua kuhaa ja perunagnocchi

  • 17.06.201308:34
    Kalafilee

    Paistettua Napapiirin kuhaa, puikulagnocchia ja villiyrttisalaattia

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Perunagnocchit sienten kera