Mainos

Gluteenittomat punajuuriburgerit

Semper gluteeniton punajuuriburgeri
Fotograf Roland Persson

Gluteenittomien punajuuriburgerien resepti sopii myös kasvissyöjille. Kokeile rohkeasti!

Ainekset

  • 1. Raasta keitetyt punajuuret tai soseuta tehosekoittimella.
  • 2. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Lisää hieman vettä, jos seos tuntuu liian kuivalta.
  • 3. Muotoile taikinasta 6 pihviä ja anna niiden vetäytyä hetken ennen paistamista.
  • 4. Mittaa kastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita tehosekoittimella vihreäksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • 5. Paista pihvit keskilämmöllä, kumpaakin puolta n. 4 min.
  • 6. Grillaa leivänpuolikkaat, lisää toisen puolikkaan päälle pihvi, salaatti, idut ja tomaattiviipaleet. Laita päälle hieman kastiketta ja lopuksi leivän toinen puoli kanneksi.

Valmistusohje

n. 6 burgeria

6  kpl esipaistettuja Semper Trio aamiaisleipiä

Punajuuripihvit:
1 dl Semper Pofiberiä
3 dl Semper kaurahiutaleita 
5 keitettyä punajuurta
200 g tofua
1 keltainen sipuli
1 dl chiansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
½ ruukullista tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria

Pihvin lisäksi hampurilaisen täytteeksi esim.
tomaattiviipaleita, mielellään keltaisia
salaattia
ituja, mielellään punajuurenituja

Kastike:
1 dl hyvää oliiviöljyä
1 ruukullinen minttua
3 rkl sitruunatäysmehua
suolaa
mustapippuria

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.