Mainos

Gluteenittomat punajuuriburgerit

Semper gluteeniton punajuuriburgeri
Fotograf Roland Persson

Gluteenittomien punajuuriburgerien resepti sopii myös kasvissyöjille. Kokeile rohkeasti!

Ainekset

  • 1. Raasta keitetyt punajuuret tai soseuta tehosekoittimella.
  • 2. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Lisää hieman vettä, jos seos tuntuu liian kuivalta.
  • 3. Muotoile taikinasta 6 pihviä ja anna niiden vetäytyä hetken ennen paistamista.
  • 4. Mittaa kastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita tehosekoittimella vihreäksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • 5. Paista pihvit keskilämmöllä, kumpaakin puolta n. 4 min.
  • 6. Grillaa leivänpuolikkaat, lisää toisen puolikkaan päälle pihvi, salaatti, idut ja tomaattiviipaleet. Laita päälle hieman kastiketta ja lopuksi leivän toinen puoli kanneksi.

Valmistusohje

n. 6 burgeria

6  kpl esipaistettuja Semper Trio aamiaisleipiä

Punajuuripihvit:
1 dl Semper Pofiberiä
3 dl Semper kaurahiutaleita 
5 keitettyä punajuurta
200 g tofua
1 keltainen sipuli
1 dl chiansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
½ ruukullista tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria

Pihvin lisäksi hampurilaisen täytteeksi esim.
tomaattiviipaleita, mielellään keltaisia
salaattia
ituja, mielellään punajuurenituja

Kastike:
1 dl hyvää oliiviöljyä
1 ruukullinen minttua
3 rkl sitruunatäysmehua
suolaa
mustapippuria

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!