Gluteenittomat piiraat
Tuoreista piiraista on ihana nauttia hyvän salaatin kera. Ne sopivat myös hyvin esimerkiksi retkievääksi. Piiraat sopivat myös pakastettavaksi.
Ainekset
- n. 12 kpl
Taikina
- 5 1/2 dl Semper gluteenitonta jauhoseosta tai Kuitupitoista Gluteenitonta jauhoseosta (säästä 1/2 dl leivontaan)
- 1/2 pkt hiivaa (25 g)
- 1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
Täyte
- 2 kpl pieniä keltasipuleita, silppuna
- 250 g jauhelihaa
- 1/2 dl basilikaa silppuna
- 2 tl salaattimaustetta
- 1 maustemitallinen mustapippuria
- 1 dl ruoanvalmistusjogurttia tai piimää
Voiteluun
- 1 muna
Valmistusohje
1. Taikina: Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita jauhoseos joukkoon esim. sähkövatkaimella, taikinakoukuilla.
2. Anna taikinan kohota peitettynä n. 15 minuuttia.
3. Valmista täyte taikinan kohotessa. Kuullota sipuli ja ruskista jauheliha paistinpannulla. Sekoita samalla. Lisää basilika, mausteet ja ruoanvalmistusjogurtti tai piimä. Anna jäähtyä.
4. Laita uuni lämpenemään 225°C:een.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje