Mainos

Gluteenittomat piiraat

Semper gluteeniton piirakka copy

Tuoreista piiraista on ihana nauttia hyvän salaatin kera. Ne sopivat myös hyvin esimerkiksi retkievääksi. Piiraat sopivat myös pakastettavaksi.

Ainekset

  • n. 12 kpl

Taikina

  • 5 1/2 dl Semper gluteenitonta jauhoseosta tai Kuitupitoista Gluteenitonta jauhoseosta (säästä 1/2 dl leivontaan)
  • 1/2 pkt hiivaa (25 g)
  • 1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 2 kpl pieniä keltasipuleita, silppuna
  • 250 g jauhelihaa
  • 1/2 dl basilikaa silppuna
  • 2 tl salaattimaustetta
  • 1 maustemitallinen mustapippuria
  • 1 dl ruoanvalmistusjogurttia tai piimää

Voiteluun

  • 1 muna

Valmistusohje

1.    Taikina: Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita jauhoseos joukkoon esim. sähkövatkaimella, taikinakoukuilla.

2.    Anna taikinan kohota peitettynä n. 15 minuuttia. 

3.    Valmista täyte taikinan kohotessa. Kuullota sipuli ja ruskista jauheliha paistinpannulla. Sekoita samalla. Lisää basilika, mausteet ja ruoanvalmistusjogurtti tai piimä. Anna jäähtyä.

4.    Laita uuni lämpenemään 225°C:een.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja