Tuoreista piiraista on ihana nauttia hyvän salaatin kera. Ne sopivat myös hyvin esimerkiksi retkievääksi. Piiraat sopivat myös pakastettavaksi.
Ainekset
- n. 12 kpl
Taikina
- 5 1/2 dl Semper gluteenitonta jauhoseosta tai Kuitupitoista Gluteenitonta jauhoseosta (säästä 1/2 dl leivontaan)
- 1/2 pkt hiivaa (25 g)
- 1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
Täyte
- 2 kpl pieniä keltasipuleita, silppuna
- 250 g jauhelihaa
- 1/2 dl basilikaa silppuna
- 2 tl salaattimaustetta
- 1 maustemitallinen mustapippuria
- 1 dl ruoanvalmistusjogurttia tai piimää
Voiteluun
- 1 muna
Valmistusohje
1. Taikina: Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita jauhoseos joukkoon esim. sähkövatkaimella, taikinakoukuilla.
2. Anna taikinan kohota peitettynä n. 15 minuuttia.
3. Valmista täyte taikinan kohotessa. Kuullota sipuli ja ruskista jauheliha paistinpannulla. Sekoita samalla. Lisää basilika, mausteet ja ruoanvalmistusjogurtti tai piimä. Anna jäähtyä.
4. Laita uuni lämpenemään 225°C:een.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.