Mainos

Gluteenittomat piiraat

Semper gluteeniton piirakka copy

Tuoreista piiraista on ihana nauttia hyvän salaatin kera. Ne sopivat myös hyvin esimerkiksi retkievääksi. Piiraat sopivat myös pakastettavaksi.

Ainekset

  • n. 12 kpl

Taikina

  • 5 1/2 dl Semper gluteenitonta jauhoseosta tai Kuitupitoista Gluteenitonta jauhoseosta (säästä 1/2 dl leivontaan)
  • 1/2 pkt hiivaa (25 g)
  • 1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 2 kpl pieniä keltasipuleita, silppuna
  • 250 g jauhelihaa
  • 1/2 dl basilikaa silppuna
  • 2 tl salaattimaustetta
  • 1 maustemitallinen mustapippuria
  • 1 dl ruoanvalmistusjogurttia tai piimää

Voiteluun

  • 1 muna

Valmistusohje

1.    Taikina: Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita jauhoseos joukkoon esim. sähkövatkaimella, taikinakoukuilla.

2.    Anna taikinan kohota peitettynä n. 15 minuuttia. 

3.    Valmista täyte taikinan kohotessa. Kuullota sipuli ja ruskista jauheliha paistinpannulla. Sekoita samalla. Lisää basilika, mausteet ja ruoanvalmistusjogurtti tai piimä. Anna jäähtyä.

4.    Laita uuni lämpenemään 225°C:een.

Parhaat ruokaohjelmat