Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Semper

Valmista gluteenittomat minipizzat omilla lempitäytteilläsi ja tarjoa illanistujaisissa tai muuten vaan. Tästä taikinasta valmistui kuusi leipälautasen kokoista pizzaa. Mikäli haluat pienempiä, riittää taikina vielä useampaan pikkupizzaan. Gluteenittomat Minipizzat ovat ihania illanistujaisissa ja uudenvuoden herkkuna. Täytteet voi valita toiveiden mukaan. Tässä ehdotus feta-oliivitäytteiselle pizzalle.

2 dl vettä

1 tl ksantaania

½ tl suolaa

25 g hiivaa

2 dl Semper FinMix Hienoa, gluteenitonta jauhoseosta

2 ½ dl Semper Tattari & Teff gluteenitonta jauhoseosta (tai Karkeaa jauhoseosta)

2 rkl oliiviöljyä

Täytteet

  • 100 g tomaattipyreetä tai pestokastiketta
  • 150 g fetajuustoa
  • 100 g miniluumutomaatteja
  • 1 dl oliiveja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria myllystä
  • 150 g mozzarellaraastetta
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Laita reilusti lämmin vesi kulhoon ja sekoita joukkoon ksantaani. Anna turvota muutama minuutti.

Lisää suola ja hiiva sekoittaen.

Vaivaa joukkoon jauhot ja oliiviöljy.

Jaa taikina tasakokoisiin paloihin ja pyöritä jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi pulliksi.

Kaulitse pullat pieniksi pizzoiksi.

Levitä pinnalle tomaattipyreetä tai pestokastiketta.

Laita päälle murustettua fetajuustoa, puolitettuja miniluumutomaatteja, oliiveja ja hienonnettua valkosipulia.

Rouhi pinnalle mustapippuria. Ripottele päälle mozzarellajuustoraastetta.

Paista 250 °C:ssa uunin keskiritilätasolla 10–15 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.

Tarjoa!


Tutustu Semperin gluteenittomiin jauhoseoksiin:


Kuva ja resepti: Hellapoliisi

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.