Mainos

Gluteeniton voileipäkakku

n. 10 palaa

  • 2 pakettia (2 x 400 g) Semper Toasty Vaaleaa tai Toasty Kauravuokaleipää (pakaste)

Täyte

  • 200 g savukinkkua
  • 3/4 kurkkua
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 dl crème fraichea mustapippuria
  • suolaa

Koristeluun

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl majoneesia
  • 1/4 kurkkua
  • 8 kinkkurullaa
  • 8 juustorullaa
  • 4 kpl pieniä viinirypäleterttuja
  • persiljaa

Valmistusohje

Täyte:

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta nestettä pois. Raasta punasipuli ja pilko kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita crème fraiche, majoneesi ja dijon sinappi kulhossa ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää loput ainekset täytteeseen ja sekoita.

Poista leivistä reunat ja voitele leivät kevyesti toiselta puolelta esim. margariinilla tai tuorejuustolla. Lado 9 leipää neliön muotoon talouskelmulla vuoratulle suurelle vadille tai neliön malliseen kakkuvuokaan. Laita leivän päätypalat kakun pohjalle. Levitä puolet kinkkutäytteestä leipien päälle. Lisää sitten toinen kerros vuokaleipää ja täytettä ja laita päällimmäiseksi vielä leipää. Laita leipäviipaleet tiiviisti vierekkäin.

Koristelu:

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää majoneesi varovasti sekoittaen. Leivitä täyte kakun päälle. Viipaloi kurkku veitsellä tai juustohöylällä. Koristele kakun reunat kurkkuviipaleilla ja kakun päällys esim. juusto- ja kinkkurullilla tai haluamillasi koristeilla.

Vinkki:

Voileipäkakkujen täytteeksi sopivat erilaiset tahnat, joissa voi olla aineksena esim. maksapasteijaa, savuporoa, homejuustoa, vuohenjuustoa, savukalaa tai kasviksia esim. parsaa. Kakun voi täyttää esim. kahdella erilaisella, mutta yhteensopivalla täytteellä ja täytteen makua voi halutessaan tehostaa piparjuurella.

Valitse suosikki täytteesi ja käytä luovuutta kakun koristelussa!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.