Gluteeniton voileipäkakku
- Ruokavalio: Gluteeniton
n. 10 palaa
- 2 pakettia (2 x 400 g) Semper Toasty Vaaleaa tai Toasty Kauravuokaleipää (pakaste)
Täyte
- 200 g savukinkkua
- 3/4 kurkkua
- 1 punasipuli
- 1 rkl dijon sinappia
- 2 rkl majoneesia
- 2 dl crème fraichea mustapippuria
- suolaa
Koristeluun
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl majoneesia
- 1/4 kurkkua
- 8 kinkkurullaa
- 8 juustorullaa
- 4 kpl pieniä viinirypäleterttuja
- persiljaa
Valmistusohje
Täyte:
Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta nestettä pois. Raasta punasipuli ja pilko kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita crème fraiche, majoneesi ja dijon sinappi kulhossa ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää loput ainekset täytteeseen ja sekoita.
Poista leivistä reunat ja voitele leivät kevyesti toiselta puolelta esim. margariinilla tai tuorejuustolla. Lado 9 leipää neliön muotoon talouskelmulla vuoratulle suurelle vadille tai neliön malliseen kakkuvuokaan. Laita leivän päätypalat kakun pohjalle. Levitä puolet kinkkutäytteestä leipien päälle. Lisää sitten toinen kerros vuokaleipää ja täytettä ja laita päällimmäiseksi vielä leipää. Laita leipäviipaleet tiiviisti vierekkäin.
Koristelu:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää majoneesi varovasti sekoittaen. Leivitä täyte kakun päälle. Viipaloi kurkku veitsellä tai juustohöylällä. Koristele kakun reunat kurkkuviipaleilla ja kakun päällys esim. juusto- ja kinkkurullilla tai haluamillasi koristeilla.
Vinkki:
Voileipäkakkujen täytteeksi sopivat erilaiset tahnat, joissa voi olla aineksena esim. maksapasteijaa, savuporoa, homejuustoa, vuohenjuustoa, savukalaa tai kasviksia esim. parsaa. Kakun voi täyttää esim. kahdella erilaisella, mutta yhteensopivalla täytteellä ja täytteen makua voi halutessaan tehostaa piparjuurella.
Valitse suosikki täytteesi ja käytä luovuutta kakun koristelussa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa