Gluteeniton unelmatorttu
Unelmatorttu on kahvipöydän kiistaton klassikko. Gluteeniton unelmatorttu on täydellistä ja sopii ihan kaikille.
Ainekset
- 3 munaa
- 1 3/4 dl sokeria
- 1 dl Semper jauhoseosta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl Semper Pofiberiä
- 1 tl leivinjauhetta
Vaniljakreemi
- 100 g margariinia
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 keltuainen
Valmistusohje
Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovaisesti tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille (n. 30 x 40 cm).
Paista 250 °C:ssa n. 5 minuuttia.
Ripottele voipaperille 1 rkl sokeria ja kumoa torttupohja voipaperin päälle. Irrota leivinpaperi kääretorttupohjasta. Anna pohjan jäähtyä.
Vaniljakreemi: vatkaa margariini, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Lisää keltuainen ja sekoita. Levitä täyte torttupohjan päälle ja rullaa tortuksi voipaperia apuna käyttäen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan