Gluteeniton taikataikina lasten muovailuleikkeihin
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 dl (1/2 pkt) Semper Gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl suolaa
- 15 g sitruunahappoa (myydään apteekissa)
- 3 rkl ruokaöljyä
- 4 dl kiehuvaa vettä
Valmistusohje
Sekoita ainekset kulhoon vettä lukuun ottamatta. Lisää lopuksi kiehuva vesi ja sekoita sitkeäksi taikinaksi. Taikina on tarkoitettu aikuisen valmistettavaksi, jotta lapset eivät polta itseään kuumalla vedellä.
Jos taikinaa on tarkoitus käyttää valmistuspäivän jälkeisenä päivänä, se tulee laittaa muovipussiin, jotta se ei pääse kuivamaan. Taikinasta tehtyjen hahmojen on hyvä antaa kuivua joidenkin viikkojen ajan – riippuen siitä, kuinka paksuja ne ovat. Valmiiksi kuivaneet hahmot voi värittää maalaten.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta