- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 dl (1/2 pkt) Semper Gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl suolaa
- 15 g sitruunahappoa (myydään apteekissa)
- 3 rkl ruokaöljyä
- 4 dl kiehuvaa vettä
Valmistusohje
Sekoita ainekset kulhoon vettä lukuun ottamatta. Lisää lopuksi kiehuva vesi ja sekoita sitkeäksi taikinaksi. Taikina on tarkoitettu aikuisen valmistettavaksi, jotta lapset eivät polta itseään kuumalla vedellä.
Jos taikinaa on tarkoitus käyttää valmistuspäivän jälkeisenä päivänä, se tulee laittaa muovipussiin, jotta se ei pääse kuivamaan. Taikinasta tehtyjen hahmojen on hyvä antaa kuivua joidenkin viikkojen ajan – riippuen siitä, kuinka paksuja ne ovat. Valmiiksi kuivaneet hahmot voi värittää maalaten.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!