Huomio kaikki suklaan ystävät! Tällä ohjeella syntyy maistuva gluteeniton kakku, jossa on herkullinen suklaakakkupohja ja suklaatäyte. Tämä on todellinen voittajakakku, jonka päälle tulee sulatettua suklaata, suklaarouhetta ja tuoreita marjoja.
10–12 palaa
- 2 dl Semper Gluteenitonta, Hienoa tai Vähäproteiinista jauhoseosta
- 100 g voita tai margariinia
- 2 munaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 4 rkl kaakaota
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 175°C:een.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
Sekoita muna ja sokeri. Lisää jauhoseos ja siivilöi kaakaojauhe taikinan joukkoon. Lisää lopuksi jäähtynyt sulatettu rasva.
Kaada taikina voideltuun ja kuorrutettuun tai leivinpaperilla vuorattuun irtoreunaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 24 cm). Paista 25–30 minuuttia.
Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!