Mainos

Gluteeniton suklaakakku

Semper

Huomio kaikki suklaan ystävät! Tällä ohjeella syntyy maistuva gluteeniton kakku, jossa on herkullinen suklaakakkupohja ja suklaatäyte. Tämä on todellinen voittajakakku, jonka päälle tulee sulatettua suklaata, suklaarouhetta ja tuoreita marjoja.

10–12 palaa

  • 2 dl Semper Gluteenitonta, Hienoa tai Vähäproteiinista jauhoseosta
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 munaa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4 rkl kaakaota

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 175°C:een.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. 

Sekoita muna ja sokeri. Lisää jauhoseos ja siivilöi kaakaojauhe taikinan joukkoon. Lisää lopuksi jäähtynyt sulatettu rasva.

Kaada taikina voideltuun ja kuorrutettuun tai leivinpaperilla vuorattuun irtoreunaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 24 cm). Paista 25–30 minuuttia.

Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.