Mainos
Gluteeniton raparperipiirakka
![MAINOS gluteeniton raparperipiirakka](https://im.mtvuutiset.fi/image/7436094/landscape16_9/1600/900/ecbfb0ca3bd9a3df66d9f97dbb497ae9/wE/mainos-gluteeniton-raparperipiirakka.jpg)
Julkaistu
Gluteeniton raparperipiirakka on helppo valmistaa etukäteen ja laittaa pakkaseen odottamaan juhlapäivää. Raparperin voi korvata myös marjoilla esim. vadelmilla. Tällä Hellapoliisin reseptillä valmistat mehevän mamman raparperipiirakan.
Piirakan pohja
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 3 dl Semper Hienoa FinMix -jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle
- 2-3 raparperinvartta
- 200 g kermaviiliä
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl sokeria
Koristeluun
- tomusokeria
Valmistusohje
- Laita uuni lämpenemään 200 °C:een.
- Vaahdota voi tai margariini ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten joukkoon.
- Lisää keskenään sekoitettu Hieno jauhoseos Fin Mix -jauhoseos ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
- Esipaista 200 °C uunissa n. 15 minuuttia.
- Leikkaa pestyt raparperit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kermaviili, kananmuna, vaniljasokeri ja sokeri keskenään.
- Kaada seos esipaistetun piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja hieman sokeria.
- Jatka kypsentämistä 200 °C:ssa, kunnes piiras on saanut hieman väriä ja täyte on hyytynyt.
Vinkki! Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista, niin se on helpompi leikata paloiksi.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka