Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton raparperipiirakka

Julkaistu 04.06.2019 10:50

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SEMPER

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Piirakan pohja

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl Semper Hienoa FinMix -jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • 2-3 raparperinvartta
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria

Koristeluun

  • tomusokeria

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 200 °C:een.
  2. Vaahdota voi tai margariini ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten joukkoon.
  3. Lisää keskenään sekoitettu Hieno jauhoseos Fin Mix -jauhoseos ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Painele taikina voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
  5. Esipaista 200 °C uunissa n. 15 minuuttia.
  6. Leikkaa pestyt raparperit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kermaviili, kananmuna, vaniljasokeri ja sokeri keskenään.
  7. Kaada seos esipaistetun piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja hieman sokeria.

Gluteeniton raparperipiirakka on helppo valmistaa etukäteen ja laittaa pakkaseen odottamaan juhlapäivää. Raparperin voi korvata myös marjoilla esim. vadelmilla. Tällä Hellapoliisin reseptillä valmistat mehevän mamman raparperipiirakan.

  • Jatka kypsentämistä 200 °C:ssa, kunnes piiras on saanut hieman väriä ja täyte on hyytynyt.
  • Vinkki! Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista, niin se on helpompi leikata paloiksi.

    Kuva ja resepti: Hellapoliisi 

    Lisää aiheesta:

    Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidollaHellapoliisin gluteeniton raparperipiirakkaAprikoosinmakuinen omenapiirasMansikkaleivokset lehtitaikinastaRaparperitorttuRaparperipiirakka valkosuklaalla
    SemperGluteenitonLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Semper
    • 04.06.201910:50
      Gluteeniton

      Gluteeniton raparperipiirakka

    • 10.06.201915:03
      Gluteeniton

      Gluteeniton mansikkakakku

    • 23.12.201811:00
      Gluteenittomat reseptit

      Suklaa-espressokakku, gluteeniton

    • 22.12.201812:00
      Gluteenittomat reseptit

      Pinaattipiirakka, gluteeniton

    • 21.12.201814:10
      Gluteenittomat reseptit

      Pizza, gluteeniton