Mainos

Gluteeniton raparperipiirakka

MAINOS gluteeniton raparperipiirakka

Gluteeniton raparperipiirakka on helppo valmistaa etukäteen ja laittaa pakkaseen odottamaan juhlapäivää. Raparperin voi korvata myös marjoilla esim. vadelmilla. Tällä Hellapoliisin reseptillä valmistat mehevän mamman raparperipiirakan.

Piirakan pohja

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl Semper Hienoa FinMix -jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • 2-3 raparperinvartta
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria

Koristeluun

  • tomusokeria

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 200 °C:een.
  2. Vaahdota voi tai margariini ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten joukkoon.
  3. Lisää keskenään sekoitettu Hieno jauhoseos Fin Mix -jauhoseos ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Painele taikina voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
  5. Esipaista 200 °C uunissa n. 15 minuuttia.
  6. Leikkaa pestyt raparperit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kermaviili, kananmuna, vaniljasokeri ja sokeri keskenään.
  7. Kaada seos esipaistetun piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja hieman sokeria.
  8. Jatka kypsentämistä 200 °C:ssa, kunnes piiras on saanut hieman väriä ja täyte on hyytynyt.

Vinkki! Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista, niin se on helpompi leikata paloiksi.

Kuva ja resepti: Hellapoliisi 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja