Suussa sulava porkkanakakku on ikiklassikko. Kakun kruunaa pehmeä ja paksu tuorejuustokuorrute.
10–12 palaa
- 5 dl Semper Tattari&Teff -jauhoa
- 1/2 dl Semper Pofiber perunakuitua
- 225 g voita (tai 2 1/2 dl rapsiöljyä)
- 3 suurta munaa
- 3 dl sokeria
- 8 dl porkkanaa hienona raasteena
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 3 tl kanelia
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl kookosta, raasteena
- 3/4 tl suolaa
- 1 dl vettä, kiehuvan kuumaa
Kuorrute
- 100 g voita, huoneenlämpöistä
- 4 1/2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2–3 rkl sitruunan mehua
- 250 g tuorejuustoa
Valmistusohje
Pohja:
Laita uuni lämpenemään 175°C:een.
Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan (halkaisijaltaan noin 20 cm) pohjan kokoinen pyöreä pala. Voitele vuoan reunat.
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää porkkanaraaste ja sulatettu voi taikinaan varovasti hämmentäen.
Yhdistä kuivat aineet: jauhoseos, leivinjauhe, kaneli, vaniljasokeri, kookos, suola ja Pofiber perunakuitu.
Sekoita kuivat aineet ja kuuma vesi vuoron perään varovasti hämmentäen taikinan joukkoon. Laita taikina kakkuvuokaan.
Paista uunin keskiosassa 175°C:ssa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä.
Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja laita se mielellään kylmään jäähtymään kunnolla ennen täytteen levittämistä.
Kuorrute:
Sekoita sula voi, tomu- ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää sitruunamehu ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa kuohkeaksi. Laita seos kylmään jäähtymään, vähintään 30 minuutin ajaksi. Levitä kuorrute kylmän kakun päälle.
Vinkki! Kakun voi säilyttää kylmässä tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!