Mainos

Gluteeniton porkkanakakku

Semper gluteeniton porkkanakakku_
Semper

Suussa sulava porkkanakakku on ikiklassikko. Kakun kruunaa pehmeä ja paksu tuorejuustokuorrute.

10–12 palaa

  • 5 dl Semper Tattari&Teff -jauhoa
  • 1/2 dl Semper Pofiber perunakuitua
  • 225 g voita (tai 2 1/2 dl rapsiöljyä)
  • 3 suurta munaa
  • 3 dl sokeria
  • 8 dl porkkanaa hienona raasteena
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 3 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kookosta, raasteena
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 dl vettä, kiehuvan kuumaa

Kuorrute

  • 100 g voita, huoneenlämpöistä
  • 4 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2–3 rkl sitruunan mehua
  • 250 g tuorejuustoa

Valmistusohje

Pohja:

Laita uuni lämpenemään 175°C:een.

Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan (halkaisijaltaan noin 20 cm) pohjan kokoinen pyöreä pala. Voitele vuoan reunat.

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää porkkanaraaste ja sulatettu voi taikinaan varovasti hämmentäen.

Yhdistä kuivat aineet: jauhoseos, leivinjauhe, kaneli, vaniljasokeri, kookos, suola ja Pofiber perunakuitu.

Sekoita kuivat aineet ja kuuma vesi vuoron perään varovasti hämmentäen taikinan joukkoon. Laita taikina kakkuvuokaan.

Paista uunin keskiosassa 175°C:ssa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä.

Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja laita se mielellään kylmään jäähtymään kunnolla ennen täytteen levittämistä.

Kuorrute:

Sekoita sula voi, tomu- ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää sitruunamehu ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa kuohkeaksi. Laita seos kylmään jäähtymään, vähintään 30 minuutin ajaksi. Levitä kuorrute kylmän kakun päälle.

Vinkki! Kakun voi säilyttää kylmässä tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat