Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton porkkanakakku

Semper
Julkaistu 25.08.2017 09:40

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SEMPER

Suussa sulava porkkanakakku on ikiklassikko. Kakun kruunaa pehmeä ja paksu tuorejuustokuorrute.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

10–12 palaa

  • 5 dl Semper Tattari&Teff -jauhoa
  • 1/2 dl Semper Pofiber perunakuitua
  • 225 g voita (tai 2 1/2 dl rapsiöljyä)
  • 3 suurta munaa
  • 3 dl sokeria
  • 8 dl porkkanaa hienona raasteena
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 3 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kookosta, raasteena
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 dl vettä, kiehuvan kuumaa

Kuorrute

  • 100 g voita, huoneenlämpöistä
  • 4 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2–3 rkl sitruunan mehua
  • 250 g tuorejuustoa

Valmistusohje

Pohja:

Laita uuni lämpenemään 175°C:een.

Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan (halkaisijaltaan noin 20 cm) pohjan kokoinen pyöreä pala. Voitele vuoan reunat.

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää porkkanaraaste ja sulatettu voi taikinaan varovasti hämmentäen.

Yhdistä kuivat aineet: jauhoseos, leivinjauhe, kaneli, vaniljasokeri, kookos, suola ja Pofiber perunakuitu.

Sekoita kuivat aineet ja kuuma vesi vuoron perään varovasti hämmentäen taikinan joukkoon. Laita taikina kakkuvuokaan.

Paista uunin keskiosassa 175°C:ssa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä.

Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja laita se mielellään kylmään jäähtymään kunnolla ennen täytteen levittämistä.

Kuorrute:

Sekoita sula voi, tomu- ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää sitruunamehu ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa kuohkeaksi. Laita seos kylmään jäähtymään, vähintään 30 minuutin ajaksi. Levitä kuorrute kylmän kakun päälle.

Vinkki! Kakun voi säilyttää kylmässä tarjoiluun asti.

Lisää aiheesta:

Kesäkurpitsa-sitruunakakkuIhana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hittiHelppo ja mehevä omenakakkuValmista joulupöydän herkullisimmat leivonnaiset gluteenittomina – poimi reseptit!Juustokakku mansikkakastikkeen keraBanaanikakku kahdella tavalla
SemperGluteenitonPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Semper
  • 04.06.201910:50
    Gluteeniton

    Gluteeniton raparperipiirakka

  • 10.06.201915:03
    Gluteeniton

    Gluteeniton mansikkakakku

  • 23.12.201811:00
    Gluteenittomat reseptit

    Suklaa-espressokakku, gluteeniton

  • 22.12.201812:00
    Gluteenittomat reseptit

    Pinaattipiirakka, gluteeniton

  • 21.12.201814:10
    Gluteenittomat reseptit

    Pizza, gluteeniton