Gluteeniton pinaatti-fetapiirakka
Keliaakikoillekin sopiva piirakka kulkee kätevästi mukana.
Pohja
- 3 dl Semper jauhoseosta (esim. Semper Maalaisleipäjauhoseos)
- 100 g margariinia
- 1 muna
Täyte
- n. 400 g sulatettua pinaattia
- 3 dl maitoa
- 1 sipuli
- 3 munaa
- n. 100 g fetajuustoa kuutioina
- 1 dl Semper jauhoseosta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Laita uuni lämpiämään 200 °C:een.
Nypi margariini jauhoseoksen joukkoon, lisää muna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija n. 28 cm).
Pilko sipuli ja kuullota se öljyssä. Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja mausta täyte suolalla ja pippurilla. Kaada täyte piirakkavuoan päälle. Laita vuoka uuniin ja laske uunin lämpötila 180 C:een. Paista 40 minuuttia.
Vinkki! Voit valmistaa tällä reseptillä myös muita suolaisia piirakoita. Voit vaihtaa pakastepinaatin esim. parsaan, kasviksiin tai sieniin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka