Mainos

Gluteeniton pinaatti-fetapiirakka

Keliaakikoillekin sopiva piirakka kulkee kätevästi mukana.

Pohja

  • 3 dl Semper jauhoseosta (esim. Semper Maalaisleipäjauhoseos)
  • 100 g margariinia
  • 1 muna

Täyte

  • n. 400 g sulatettua pinaattia
  • 3 dl maitoa
  • 1 sipuli
  • 3 munaa
  • n. 100 g fetajuustoa kuutioina
  • 1 dl Semper jauhoseosta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 200 °C:een.

Nypi margariini jauhoseoksen joukkoon, lisää muna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija n. 28 cm).

Pilko sipuli ja kuullota se öljyssä. Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja mausta täyte suolalla ja pippurilla. Kaada täyte piirakkavuoan päälle. Laita vuoka uuniin ja laske uunin lämpötila 180 C:een. Paista 40 minuuttia.

Vinkki! Voit valmistaa tällä reseptillä myös muita suolaisia piirakoita. Voit vaihtaa pakastepinaatin esim. parsaan, kasviksiin tai sieniin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja