Mainos

Gluteeniton pinaatti-fetapiirakka

Keliaakikoillekin sopiva piirakka kulkee kätevästi mukana.

Pohja

  • 3 dl Semper jauhoseosta (esim. Semper Maalaisleipäjauhoseos)
  • 100 g margariinia
  • 1 muna

Täyte

  • n. 400 g sulatettua pinaattia
  • 3 dl maitoa
  • 1 sipuli
  • 3 munaa
  • n. 100 g fetajuustoa kuutioina
  • 1 dl Semper jauhoseosta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 200 °C:een.

Nypi margariini jauhoseoksen joukkoon, lisää muna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija n. 28 cm).

Pilko sipuli ja kuullota se öljyssä. Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja mausta täyte suolalla ja pippurilla. Kaada täyte piirakkavuoan päälle. Laita vuoka uuniin ja laske uunin lämpötila 180 C:een. Paista 40 minuuttia.

Vinkki! Voit valmistaa tällä reseptillä myös muita suolaisia piirakoita. Voit vaihtaa pakastepinaatin esim. parsaan, kasviksiin tai sieniin.

Parhaat ruokaohjelmat