Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton piirastaikina

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

6-8 hengelle

  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 kylmää, keitettyä perunaa (n. 150 g)
  • ½ dl juoksevaa margariinia
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria

Täyte-ehdotuksia

  • juustokuutioita ja kinkkua
  • lohta ja tuoretta pinaattia
  • paprikaa ja oliiveja
  • parsakaalia ja tomaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta kylmät, keitetyt perunat hienoksi. Yhdistä jauhoseos ja suola. Lisää perunaraaste ja margariini, sekoita. Painele taikina piirasvuokaan.

2. Esipaista piiraskuorta n. 10 minuuttia. Vatkaa munat, maito ja mausteet.

3. Täytä piiraskuori haluamallasi täytteellä ja munamaidolla. Paista vielä 20-30 minuuttia.

Piirastaikina tehdään useimmiten vehnäjauhoista. Tässä on resepti niille, jotka eivät voi syödä gluteenia. Piiraathan ovat maukasta ja jännittävää ruokaa, jota voi varioida monella tapaa.

Lisää aiheesta:

Pinaatti-tomaattipiirakka paprikallaIsoäidin kesän purjopiirasPerunakohokasLohimousse lehtipinaatillaPinaatti-fetapiirakka (gluteeniton)Piiras uusista perunoista ja juustosta
Suolaiset piirakatGluteenitonLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset piirakat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 25.12.202409:00
    Kasvispiirakka

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 02.05.202312:11
    Pinaattipiirakka

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 16.12.202117:17
    Pasteijat

    Savuporopasteijat

  • 18.09.202012:41
    Kasvispiirakka

    Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi