Gluteeniton piirastaikina
Piirastaikina tehdään useimmiten vehnäjauhoista. Tässä on resepti niille, jotka eivät voi syödä gluteenia. Piiraathan ovat maukasta ja jännittävää ruokaa, jota voi varioida monella tapaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
6-8 hengelle
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 kylmää, keitettyä perunaa (n. 150 g)
- ½ dl juoksevaa margariinia
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl maitoa
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
Täyte-ehdotuksia
- juustokuutioita ja kinkkua
- lohta ja tuoretta pinaattia
- paprikaa ja oliiveja
- parsakaalia ja tomaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta kylmät, keitetyt perunat hienoksi. Yhdistä jauhoseos ja suola. Lisää perunaraaste ja margariini, sekoita. Painele taikina piirasvuokaan.
2. Esipaista piiraskuorta n. 10 minuuttia. Vatkaa munat, maito ja mausteet.
3. Täytä piiraskuori haluamallasi täytteellä ja munamaidolla. Paista vielä 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan