Gluteeniton pannupizza salamilla ja jauhelihalla
Tässä on pizzavaihtoehto keliaakikoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljään annospizzaan
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 4,5 dl vettä
- 1 dl öljyä
- 750 g gluteenitonta jauhoseosta
Tomaattikastike
- 4 dl paseerattuja tomaatteja
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 maustemitta sokeria
Täyte
- 4 dl juustoraastetta
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 vihreä paprika
- 100 g salamia ohuina viipaleina
- 100 g sianjauhelihaa
- ½ dl mustia oliiveja
Valmistusohje
1. Murusta hiiva kulhoon, lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää öljy ja suola. Lisää jauhoseos ja sekoita. Anna taikinan kohota n. 30 minuuttia.
2. Kaada paseeratut tomaatit, tomaattipyree, suola, pippuri ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä 2 minuuttia. Laita sivuun. Viipaloi herkkusienet ja laita ne kylmään paistinpannuun. Kuumenna pannu ja anna herkkusienten ”hikoilla” suurin osa nesteestä samalla sekoittaen. Suikaloi paprika ohuesti ja viipaloi oliivit.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Öljyä kätesi ja muotoile tahmea taikina neljäksi pizzapohjaksi leivinpapereille. Levitä päälle tomaattikastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta. Laita päälle salamia, herkkusieniä, paprikaa ja ripottele päälle jauheliha. Paista n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut