Gluteeniton pannupizza salamilla ja jauhelihalla

Tässä on pizzavaihtoehto keliaakikoille.

Neljään annospizzaan

  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 4,5 dl vettä
  • 1 dl öljyä
  • 750 g gluteenitonta jauhoseosta

Tomaattikastike

  • 4 dl paseerattuja tomaatteja
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 maustemitta sokeria

Täyte

  • 4 dl juustoraastetta
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 vihreä paprika
  • 100 g salamia ohuina viipaleina
  • 100 g sianjauhelihaa
  • ½ dl mustia oliiveja

Valmistusohje

1. Murusta hiiva kulhoon, lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää öljy ja suola. Lisää jauhoseos ja sekoita. Anna taikinan kohota n. 30 minuuttia.

2. Kaada paseeratut tomaatit, tomaattipyree, suola, pippuri ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä 2 minuuttia. Laita sivuun. Viipaloi herkkusienet ja laita ne kylmään paistinpannuun. Kuumenna pannu ja anna herkkusienten ”hikoilla” suurin osa nesteestä samalla sekoittaen. Suikaloi paprika ohuesti ja viipaloi oliivit.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Öljyä kätesi ja muotoile tahmea taikina neljäksi pizzapohjaksi leivinpapereille. Levitä päälle tomaattikastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta. Laita päälle salamia, herkkusieniä, paprikaa ja ripottele päälle jauheliha. Paista n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.