Mainos

Gluteeniton näkkileipäpizza

Semper gluteeniton näkkileipäpizza
Semper

Kun rapea näkkileipä ja välimeren keittiö kohtaavat, ovat maut kohdallaan. Niin helppoa ja yksinkertaista ja todella herkullista.

Reseptiä varten tarvitaan 2 suurta ”puolikuun muotoista” Semper Varrasnäkkileipää.

    Kreikkalainen täyte

    • 1 puolikas näkkileipää
    • 1–2 rkl tomaattipyreetä
    • 1 pkt fetajuustoa
    • 1/2 punasipuli
    • 6–7 mustaa oliivia
    • suolaa ja pippuria
    • oliiviöljyä
    • Paistamisen jälkeen ripottele pinnalle rucolaa ja pinaattia.

    Italialainen täyte

    • 1 puolikas näkkileipää
    • 1–2 rkl tomaattipyreetä
    • 150 g prosciutto kinkkua
    • 1/2 päärynä
    • Parmesanjuustoa raasteena
    • suolaa ja pippuria
    • oliiviöljyä
    • Paistamisen jälkeen ripottele pinnalle rucolaa.

    Valmistusohje

    Laita uuni lämpenemään 200 °C:een. Levitä ohut kerros tomaatipyreetä näkkileivän päälle. Lisää haluamasi täyte ja valuta sen päälle oliiviöljyä nauhana.

    Laita pizzat leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja paista 200 °C:ssa noin 10 minuuttia.

    Ota pizzat uunista, laita vihreitä lehtiä pinnalle ja tarjoa heti.

    Vinkki! Ripottele pinnalle myös paahdettuja pähkinöitä ja tuoreita yrttejä.

    Parhaat ruokaohjelmat