Mainos
Gluteeniton näkkileipäpizza
Julkaistu
Kun rapea näkkileipä ja välimeren keittiö kohtaavat, ovat maut kohdallaan. Niin helppoa ja yksinkertaista ja todella herkullista.
Reseptiä varten tarvitaan 2 suurta ”puolikuun muotoista” Semper Varrasnäkkileipää.
Kreikkalainen täyte
- 1 puolikas näkkileipää
- 1–2 rkl tomaattipyreetä
- 1 pkt fetajuustoa
- 1/2 punasipuli
- 6–7 mustaa oliivia
- suolaa ja pippuria
- oliiviöljyä
- Paistamisen jälkeen ripottele pinnalle rucolaa ja pinaattia.
Italialainen täyte
- 1 puolikas näkkileipää
- 1–2 rkl tomaattipyreetä
- 150 g prosciutto kinkkua
- 1/2 päärynä
- Parmesanjuustoa raasteena
- suolaa ja pippuria
- oliiviöljyä
- Paistamisen jälkeen ripottele pinnalle rucolaa.
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 200 °C:een. Levitä ohut kerros tomaatipyreetä näkkileivän päälle. Lisää haluamasi täyte ja valuta sen päälle oliiviöljyä nauhana.
Laita pizzat leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja paista 200 °C:ssa noin 10 minuuttia.
Ota pizzat uunista, laita vihreitä lehtiä pinnalle ja tarjoa heti.
Vinkki! Ripottele pinnalle myös paahdettuja pähkinöitä ja tuoreita yrttejä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka