Gluteeniton mansikkakakku
Gluteeniton mansikkakakku on juhlien suosikkiherkku, joka pysyy aina muodissa – Mansikat, vaniljatäyte ja kerma tekevät tästä kakusta todellisen voittajan. Se sopii erityisesti kesän juhliin, kun kotimaiset mansikat ovat parhaimmillaan, mutta on ihanaa muinakin vuodenaikoina, aina kun tuoreita mansikoita on saatavilla.
Kakkupohja
- 3 dl Semper gluteenitonta jauhoseosta tai Hienoa jauhoseosta
- Semper Pofiber-perunakuitua kakkuvuoan jauhottamiseen
- 6 kananmunaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Vaniljakiisseli
- 2 1/2 dl maitoa
- 1/2 vaniljatanko
- 1/2 dl sokeria
- 2 munankeltuaista
- 1 1/2 rkl maissitärkkelystä
- 20 g voita
Koristeluun
- 6 dl kermaa
- 2 dl mansikkahilloa sekoitettuna mansikan paloihin
- Tuoreita mansikoita
- Tuoretta minttua
Valmistusohje
Kakkupohja:
1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella ainakin 10 minuutin ajan, kunnes vaahto on valkoista ja kuohkeaa.
3. Sekoita leivinjauhe ja jauhoseos, ja siivilöi se munasokeriseokseen käännellen siitä tasainen taikina.
4. Voitele noin 24 cm:n kakkuvuoka ja jauhota se Pofiber-perunakuidulla.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 C:ssa noin 35 min. uunin keskitasossa. Kokeile paistoajan lopussa tikulla onko kakku valmis. (Vältä uunin avaamista paistamisen alkuvaiheessa, jotta kakku ei latistu).
6. Anna kakun jäähtyä kokonaan esim. ritilänpäälle kumottuna.
Vaniljatäyte:
1. Lämmitä maito kattilassa haaleaksi ja lisää vanlijansiemenet.
2. Sekoita kulhossa sokeri, valkuaiset ja maissitärkkelys keskenään ja lisää maito-vaniljaseos.
3. Sekoita huolella ja laita seos takaisin kattilaan. Lämmitä kunnes se alkaa kiehua hiljalleen ja saostua. Sekoita huolella ja ota pois levyltä. Lisää sitten voi.
4. Sekoita hyvin, kaada seos kulhoon ja laita päälle muovikelmu. Anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.
Kakun Kokoaminen:
1. Leikkaa kakku kahteen osaan.
2. Levitä mansikkahilloa ja kermavaahtoa ensimmäiselle kerrokselle. Laita kakkupohjan ylempi puolikas päälle ja levitä vaniljakiisseliä sen päälle.
Vinkki, kun haluat tasareunaisen kakun kokoa se irtoreunaiseen paistovuokaan.
3. Levitä loppu kermavaahto kakun päälle ja koristele paloitelluilla mansikoilla ja esim. tuoreella mintulla.
Vinkki: Kun haluat tasareunaisen kakun kokoa se irtoreunaiseen paistovuokaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta