Gluteeniton leipä

Emmi-Liia Sjöholmin Viljaton kattaus -kirjan reseptillä leipä valmistuu gluteenittamana.

Ainekset

  • 2,5 dl vettä
  • 11g kuivahiivaa
  • 1 tl kookossokeria
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl tapiokatärkkelystä
  • 2 tl ksantaania
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl Himalajan kristallisuolaa

Valmistusohje

Sekoita kuivahiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi. Mittaa valkuaisten joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää hiljalleen mukaan myös vesi-hiivaseos. Vaivaa taikina tasaiseksi käsin. Nosta taikina noin 20 x 20 cm leipävuokaan ja tee pintaan veitsellä viiltoja. Anna taikinan kohota keittiöliinan alla puoli tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pane uunin pohjalle vettä vuoassa - kuuma vesihöyry tekee leipään rapean kuoren. Paistaa leipää tunnin ajan.

Parhaat ruokaohjelmat