Gluteeniton leipä
Emmi-Liia Sjöholmin Viljaton kattaus -kirjan reseptillä leipä valmistuu gluteenittamana.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 2,5 dl vettä
- 11g kuivahiivaa
- 1 tl kookossokeria
- 2 kananmunan valkuaista
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tapiokatärkkelystä
- 2 tl ksantaania
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 tl Himalajan kristallisuolaa
Valmistusohje
Sekoita kuivahiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi. Mittaa valkuaisten joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää hiljalleen mukaan myös vesi-hiivaseos. Vaivaa taikina tasaiseksi käsin. Nosta taikina noin 20 x 20 cm leipävuokaan ja tee pintaan veitsellä viiltoja. Anna taikinan kohota keittiöliinan alla puoli tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pane uunin pohjalle vettä vuoassa - kuuma vesihöyry tekee leipään rapean kuoren. Paistaa leipää tunnin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa