Mainos
Mainos

Kinkkupiirakka sopii tarjoiltavaksi niin arkeen kuin juhlaan. Kokeile gluteenitonta versiota! Kuva ja resepti: Hellapoliisi.

Ainekset (n. 8 annosta)

  • 150 g margariinia tai voita
  • 2 ½ - 3 dl Semper gluteenitonta Tattari&Teff –jauhoseosta
  • 1 dl juustoraastetta
  • (1 rkl vettä)

Täyte

  • 200 g palvikinkkua
  • ½ punainen paprika
  • 5-7 miniluumutomaattia
  • 2-3 rkl hienonnettua persiljaa
  • pala punaista chilipaprikaa
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 3 munaa

Valmistusohje

Sekoita Tattari&Teff -jauhoseos huoneenlämpöisen margariinin tai voin joukkoon käsin käännellen. Lisää juustoraaste ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä ja sekoita nopeasti.

Painele taikina voidellun, Ø 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200°C:ssa n. 10 minuuttia.

Kuutioi tai suikaloi palvinkinkku. Puolita miniluumutomaatit, hienonna persilja ja pala chilipaprikaa. Ripottele ainekset esipaistetun pohjan päälle.

Sekoita kerma ja munat keskenään ja kaada muiden ainesten päälle. Jatka paistamista 200 °C:ssa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

Tarjoa mielellään lämpimänä.

Kuva ja resepti: Hellapoliisi

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.