Gluteeniton kinkkupiirakka
Kinkkupiirakka sopii tarjoiltavaksi niin arkeen kuin juhlaan. Kokeile gluteenitonta versiota! Kuva ja resepti: Hellapoliisi.
Ainekset (n. 8 annosta)
- 150 g margariinia tai voita
- 2 ½–3 dl Semper gluteenitonta Tattari&Teff -jauhoseosta
- 1 dl juustoraastetta
- (1 rkl vettä)
Täyte
- 200 g palvikinkkua
- ½ punainen paprika
- 5–7 miniluumutomaattia
- 2–3 rkl hienonnettua persiljaa
- pala punaista chilipaprikaa
- 2 ½ dl ruokakermaa
- 3 munaa
Valmistusohje
Sekoita Tattari&Teff -jauhoseos huoneenlämpöisen margariinin tai voin joukkoon käsin käännellen. Lisää juustoraaste ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä ja sekoita nopeasti.
Painele taikina voidellun, Ø 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200°C:ssa n. 10 minuuttia.
Kuutioi tai suikaloi palvinkinkku. Puolita miniluumutomaatit, hienonna persilja ja pala chilipaprikaa. Ripottele ainekset esipaistetun pohjan päälle.
Sekoita kerma ja munat keskenään ja kaada muiden ainesten päälle. Jatka paistamista 200 °C:ssa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
Tarjoa mielellään lämpimänä.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti