Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton juustokakku joulupöytään

Semper
Julkaistu 02.12.2021 12:51

MTV LIFESTYLE

Joulupöydän kruunu, herkullinen juustokakku syntyy Semperin gluteenittomista piparkakuista, puolukoista ja taivaallisen pehmeästä sveitsiläisestä marengista.

  • Kokonaisvalmistusaika: 540 min
  • Aktiivinen aika: 60 min
  • Annosmäärä: 8-10 annosta
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • Kakun pohja;
  • 200 g Semper piparkakkuja
  • 2 rkl sokeria
  • 60 g margariinia tai voita, sulana

Puolukka-tuorejuustotäyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 7 dl pakastepuolukoita
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 7 liivatetta
  • 0,5 dl glögitiivistettä

Sveitsiläinen piparkakkumarenki

  • 3 munan valkuaista
  • 1,75 dl sokeria
  • 1 tl piparkakkumaustetta

Valmistusohje

Gluteeniton puolukka- ja marenkijuustokakku valmistuu näin:

Pohjan valmistus

  1. Murenna piparkakut ja lisää sokeri ja sulatettu voi. Sekoita taikinaksi.
  2. Vuoraa n. Ø 22 cm irtoreunaisen kakkuvuoan pohja ja reunat esim. leivinpaperilla. Kaada keksimuru vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi.
    Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täytteen valmistus

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  2. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. 
  3. Mittaa 6 dl sulaneita puolukoita ja soseuta ne sauvasekoittimella. Paseeraa seos siivilän läpi huolellisesti.
  4. Mittaa kulhoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja lisää puolukkasose. Vispaa tasaiseksi.
  5. Kuumenna glögitiiviste kiehuvaksi, purista liivatteista vesi lisää ne kuumaan glögitiviisteeseen. Sekoita tasaiseksi.
  6. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, samalla koko ajan sekoittaen.
  7. Lisää lopuksi vielä löysä kermavaahto sekä 1 dl kokonaisia puolukoita ja nostele täyte tasaiseksi nuolijalla.
  8. Kumoa täyte piparkakkupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli, vähintään 8 tuntia. 

Valmista marenki vasta kun kakku on hyytynyt

  1. Erottele munan valkuaiset puhtaaseen metallikulhoon ja lisää joukkoon sokeri. 
  2. Laita suuren kattilan pohjalle vettä kiehumaan. Kun vesi kiehuu kattilassa, nosta metallikulho kattilan päälle ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella, suurimmalla teholla.
  3. Sveitsiläinen marenki on valmista, kun vaahto on jämäkkää, paksua, kiiltävää, sileää ja sokerikiteet ovat sulaneet marengin joukkoon (sokerikiteitä ei huomaa, kun tunnustelee sormilla).
  4. Kun marenki on valmista, nosta kulho pois kattilan päältä ja lisää joukkoon piparkakkumauste. Jatka marengin vatkaamista ilman vesihaudetta vielä pari minuuttia, kunnes se on hieman jäähtynyt.

Kakun kokoaminen

  1. Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilualustalle.
  2. Nostele marenki kakun päälle ja tasoita esim. palettiveitsellä.
  3. Halutessasi voit hieman paahtaa marengin pintaa pienellä kaasupolttimella, mutta tämä ei ole pakollista
  4. Murustele piparkakkuja ja koristele kakku niillä.

Lisää aiheesta:

Markus Hurskaisen suklaa-taatelikakkuNäillä resepteillä leivot gluteenittomat mehevän joululimpun ja maukkaan tuorejuustokakun joulupöytään! Koko Suomi leipoo: Pumpulin pehmeä brownie-mansikkamoussekakkuKoko Suomi leipoo: Kerro kerro kuvastin -kakkuJoulun suosikkikakku vegaanisena – katso ohjeet herkullisen glögikakun valmistukseenDaim-valkosuklaakakku
JuustokakkuGluteenitonGluteenittomat reseptitJouluPikkujoulutLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku
  • 18.6.11:57
    Mansikkakakku

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 3.5.08:04
    Nopeat ja helpot

    Juustokakut purkissa

  • 04.10.202420:00
    Juhlat

    Suolakinuski-suklaajuustokakku

  • 13.09.202412:27
    Nopeat ja helpot

    Jäädytetty Nutella-juustokakku

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Mangojuustokakku