Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton joululimppu

Semper
Julkaistu 02.12.2021 12:58

MTV LIFESTYLE

Joulun ihanin ja mehevin joululimppu syntyy Semperin gluteenittomilla tuotteilla.

  • Kokonaisvalmistusaika: 160 min
  • Aktiivinen aika: 45 min
  • Annosmäärä: 2 leipää
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • Ainekset
  • 4 dl tummaa gluteenitonta olutta
  • 3 dl piimää
  • 22 g (2 pussia) kuivahiivaa
  • 2 rkl psylliumia
  • 2 dl tummaa siirappia
  • 3 tl suolaa
  • 1,5 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä jauhettuna
  • 1,5 tl kokonaisia kuminansiemeniä jauhettuna
  • 6 dl Semper Karkeaa jauhoseosta (Grov Mix)
  • 1 dl Semper Pofiber -perunakuitua
  • 2 dl Semper gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 dl pellavansiemenrouhetta
  • 1,5 dl puolukoita, pakaste

Voiteluun

  • 2 rkl tummaa siirappia ja 4 rkl vettä

Valmistusohje

Gluteeniton joululimppu valmistuu näin:

  1. Mittaa olut ja piimä mikron kestävään astiaan ja lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita joukkoon siirappi. 
  3. Mittaa kulhoon: 2 dl Semper Karkeaa -jauhoseosta, kuivahiiva, psyllium, suola sekä jauhetut fenkolin- ja kuminansiemenet (jauhaminen onnistuu esim. mortellissa). Lisää seos nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä pari minuuttia.
  4. Sekoita loput kuivat aineet (huom. jauhoa enää n. 4 dl) ja lisää kuivat aineet taikinaan kolmessa osassa. Sekoita tasaiseksi esim. sähkövatkaimella taikinakoukuilla.
  5. Lisää lopuksi vielä sulaneet puolukat ja sekoita. 
  6. Voitele kaksi leipävuokaa (vetoisuus n. 1 litra). Jaa taikina vuokiin tasaisesti noin puoleen väliin vuokaa ja peitä vuoat liinalla.
  7. Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa vähintään tunnin ajan.
  8. Lämmitä uuni 160 °C:een jos paistat kiertoilmalla tai 175 °C:een, jos paistat tasalämmöllä.
  9. Paista leipiä uunin alatasolla n. 55 minuuttia.
  10. Sekoita vesi ja siirappi. Voitele leivät huolellisesti vesi-siirappiseoksella pinnalta paistamisen puolessa välissä ja uudestaan, kun otat ne pois uunista. 
  11. Anna leipien jäähtyä vuoissaan n. tunti. Kumoa ne sitten leivinpaperille, peitä liinalla ja anna jäähtyä loppuun. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Teehetken tuulahdus SuomestaRaaka-aineena ruis: Iisan Danish breakfast style -muffinssitValmista joulupöydän herkullisimmat leivonnaiset gluteenittomina – poimi reseptit!Gluteenittomat porkkanasämpylätNeljän viljan täysjyväleipäRusinainen joululimppu
GluteenitonGluteenittomat reseptitLeipäJouluLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton
  • 10.10.202410:21
    Tahnat

    Pistaasihummus

  • 15.08.202407:43
    Omenat

    Anun omenasose

  • 11.07.202412:52
    Kreikkalainen salaatti

    Paras kreikkalainen salaatti

  • 28.06.202410:03
    mansikka

    Mansikoiden pakastus

  • 19.06.202414:33
    Juhannus

    Bella Tablen smetanasilli