Mainos
Gluteeniton joululimppu
![Copyright: Semper. Joululimppu Logolla](https://im.mtvuutiset.fi/image/8303166/landscape16_9/1600/900/5f536a9976070c7627aba5f56aeae1e3/za/joululimppu-logolla.png)
Semper
Julkaistu
Joulun ihanin ja mehevin joululimppu syntyy Semperin gluteenittomilla tuotteilla.
- Aktiivinen valmistusaika: 45min
- Kokonaisvalmistusaika: 2h 40min
- Annosmäärä: 2 leipää
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- Ainekset
- 4 dl tummaa gluteenitonta olutta
- 3 dl piimää
- 22 g (2 pussia) kuivahiivaa
- 2 rkl psylliumia
- 2 dl tummaa siirappia
- 3 tl suolaa
- 1,5 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä jauhettuna
- 1,5 tl kokonaisia kuminansiemeniä jauhettuna
- 6 dl Semper Karkeaa jauhoseosta (Grov Mix)
- 1 dl Semper Pofiber -perunakuitua
- 2 dl Semper gluteenittomia kaurahiutaleita
- 2 dl pellavansiemenrouhetta
- 1,5 dl puolukoita, pakaste
Voiteluun
- 2 rkl tummaa siirappia ja 4 rkl vettä
Valmistusohje
Gluteeniton joululimppu valmistuu näin:
- Mittaa olut ja piimä mikron kestävään astiaan ja lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.
- Sekoita joukkoon siirappi.
- Mittaa kulhoon: 2 dl Semper Karkeaa -jauhoseosta, kuivahiiva, psyllium, suola sekä jauhetut fenkolin- ja kuminansiemenet (jauhaminen onnistuu esim. mortellissa). Lisää seos nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä pari minuuttia.
- Sekoita loput kuivat aineet (huom. jauhoa enää n. 4 dl) ja lisää kuivat aineet taikinaan kolmessa osassa. Sekoita tasaiseksi esim. sähkövatkaimella taikinakoukuilla.
- Lisää lopuksi vielä sulaneet puolukat ja sekoita.
- Voitele kaksi leipävuokaa (vetoisuus n. 1 litra). Jaa taikina vuokiin tasaisesti noin puoleen väliin vuokaa ja peitä vuoat liinalla.
- Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa vähintään tunnin ajan.
- Lämmitä uuni 160 °C:een jos paistat kiertoilmalla tai 175 °C:een, jos paistat tasalämmöllä.
- Paista leipiä uunin alatasolla n. 55 minuuttia.
- Sekoita vesi ja siirappi. Voitele leivät huolellisesti vesi-siirappiseoksella pinnalta paistamisen puolessa välissä ja uudestaan, kun otat ne pois uunista.
- Anna leipien jäähtyä vuoissaan n. tunti. Kumoa ne sitten leivinpaperille, peitä liinalla ja anna jäähtyä loppuun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka