Mainos

Gluteeniton joululimppu

Joululimppu Logolla
Semper

Joulun ihanin ja mehevin joululimppu syntyy Semperin gluteenittomilla tuotteilla.

  • Aktiivinen valmistusaika: 45min
  • Kokonaisvalmistusaika: 2h 40min
  • Annosmäärä: 2 leipää
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • Ainekset
  • 4 dl tummaa gluteenitonta olutta
  • 3 dl piimää
  • 22 g (2 pussia) kuivahiivaa
  • 2 rkl psylliumia
  • 2 dl tummaa siirappia
  • 3 tl suolaa
  • 1,5 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä jauhettuna
  • 1,5 tl kokonaisia kuminansiemeniä jauhettuna
  • 6 dl Semper Karkeaa jauhoseosta (Grov Mix)
  • 1 dl Semper Pofiber -perunakuitua
  • 2 dl Semper gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 dl pellavansiemenrouhetta
  • 1,5 dl puolukoita, pakaste

Voiteluun

  • 2 rkl tummaa siirappia ja 4 rkl vettä

Valmistusohje

Gluteeniton joululimppu valmistuu näin:

  1. Mittaa olut ja piimä mikron kestävään astiaan ja lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita joukkoon siirappi. 
  3. Mittaa kulhoon: 2 dl Semper Karkeaa -jauhoseosta, kuivahiiva, psyllium, suola sekä jauhetut fenkolin- ja kuminansiemenet (jauhaminen onnistuu esim. mortellissa). Lisää seos nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä pari minuuttia.
  4. Sekoita loput kuivat aineet (huom. jauhoa enää n. 4 dl) ja lisää kuivat aineet taikinaan kolmessa osassa. Sekoita tasaiseksi esim. sähkövatkaimella taikinakoukuilla.
  5. Lisää lopuksi vielä sulaneet puolukat ja sekoita. 
  6. Voitele kaksi leipävuokaa (vetoisuus n. 1 litra). Jaa taikina vuokiin tasaisesti noin puoleen väliin vuokaa ja peitä vuoat liinalla.
  7. Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa vähintään tunnin ajan.
  8. Lämmitä uuni 160 °C:een jos paistat kiertoilmalla tai 175 °C:een, jos paistat tasalämmöllä.
  9. Paista leipiä uunin alatasolla n. 55 minuuttia.
  10. Sekoita vesi ja siirappi. Voitele leivät huolellisesti vesi-siirappiseoksella pinnalta paistamisen puolessa välissä ja uudestaan, kun otat ne pois uunista. 
  11. Anna leipien jäähtyä vuoissaan n. tunti. Kumoa ne sitten leivinpaperille, peitä liinalla ja anna jäähtyä loppuun. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja