Mainos
Gluteeniton joululimppu
Julkaistu
Joulun ihanin ja mehevin joululimppu syntyy Semperin gluteenittomilla tuotteilla.
- Aktiivinen valmistusaika: 45min
- Kokonaisvalmistusaika: 2h 40min
- Annosmäärä: 2 leipää
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- Ainekset
- 4 dl tummaa gluteenitonta olutta
- 3 dl piimää
- 22 g (2 pussia) kuivahiivaa
- 2 rkl psylliumia
- 2 dl tummaa siirappia
- 3 tl suolaa
- 1,5 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä jauhettuna
- 1,5 tl kokonaisia kuminansiemeniä jauhettuna
- 6 dl Semper Karkeaa jauhoseosta (Grov Mix)
- 1 dl Semper Pofiber -perunakuitua
- 2 dl Semper gluteenittomia kaurahiutaleita
- 2 dl pellavansiemenrouhetta
- 1,5 dl puolukoita, pakaste
Voiteluun
- 2 rkl tummaa siirappia ja 4 rkl vettä
Valmistusohje
Gluteeniton joululimppu valmistuu näin:
- Mittaa olut ja piimä mikron kestävään astiaan ja lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.
- Sekoita joukkoon siirappi.
- Mittaa kulhoon: 2 dl Semper Karkeaa -jauhoseosta, kuivahiiva, psyllium, suola sekä jauhetut fenkolin- ja kuminansiemenet (jauhaminen onnistuu esim. mortellissa). Lisää seos nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä pari minuuttia.
- Sekoita loput kuivat aineet (huom. jauhoa enää n. 4 dl) ja lisää kuivat aineet taikinaan kolmessa osassa. Sekoita tasaiseksi esim. sähkövatkaimella taikinakoukuilla.
- Lisää lopuksi vielä sulaneet puolukat ja sekoita.
- Voitele kaksi leipävuokaa (vetoisuus n. 1 litra). Jaa taikina vuokiin tasaisesti noin puoleen väliin vuokaa ja peitä vuoat liinalla.
- Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa vähintään tunnin ajan.
- Lämmitä uuni 160 °C:een jos paistat kiertoilmalla tai 175 °C:een, jos paistat tasalämmöllä.
- Paista leipiä uunin alatasolla n. 55 minuuttia.
- Sekoita vesi ja siirappi. Voitele leivät huolellisesti vesi-siirappiseoksella pinnalta paistamisen puolessa välissä ja uudestaan, kun otat ne pois uunista.
- Anna leipien jäähtyä vuoissaan n. tunti. Kumoa ne sitten leivinpaperille, peitä liinalla ja anna jäähtyä loppuun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan