Gluteeniton ja vegaaninen pasta-ateria
Valmista pieni annos lasipurkkiin ja ota mukaasi retkelle tai lounaaksi työpaikalle. Suuremmasta annoksesta saat kesäisen, tuoreen pastasalaattiaterian koko perheelle.
- Ruokavalio: Vegaaninen
Ainekset
- 75 g Semper gluteenitonta Penne- tai Sedanipastaa
- 1 avokado
- ½ pienen parsakaalinpään kukinnosta
- ¼ kurkkua
- auringonkukan versoja
- 2 rkl kikherneitä
- kirsikkatomaatteja
- 1 porkkana
- muutama mansikka
- 3 kpl tankoparsaa
Hummus
- 250 g kikherneitä (tuoreita)
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl sitruunasta puristettua mehua
- 1 rkl kuminaa
- 1 dl oliiviöljyä
- noin 1,5 dl vettä
- suolaa ja pippuria
Basilika-kastike
- 1 ruukullinen basilikaa
- 1 sitruuna, mehu ja kuori
- 1 dl soijajugurttia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa (haluttaessa)
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Sekoita hummuksen ainekset yleiskoneella: kikherneet, puristettu valkosipuli, sitruunamehu, maustekumina, suola, pippuri ja öljy. Lisää sopiva määrä vettä ja sekoita valmiiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Säilytä jääkaapissa.
Sekoita basilika-kastikkeen ainekset: basilika, soijajogurtti, oliiviöljy, hunaja ja raastettua, hyvin pestyn sitruunankuorta sekä sitruunamehua. Säilytä jääkaapissa.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita pasta siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.
Sekoita puolet basilikakastikkeesta pastaan ja laita toinen puolikas lasipurkin pohjalle.
Kypsennä parsakaali esimerkiksi höyryssä, pilko pieneksi ja lisää lasipurkkiin.
Lisää tomaatit, tankoparsa, kurkku, kikherneet ja avokado parsakaalin päälle.
Lisää päälle kerros hummusta, sitten muutama pilkottu mansikka ja pasta.
Koristele annos porkkanasta raastetuilla suikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa