Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton ja vegaaninen pasta-ateria

Semper
Julkaistu 25.08.2017 09:32

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SEMPER

Valmista pieni annos lasipurkkiin ja ota mukaasi retkelle tai lounaaksi työpaikalle. Suuremmasta annoksesta saat kesäisen, tuoreen pastasalaattiaterian koko perheelle.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Vegaaninen

Ainekset

  • 75 g Semper gluteenitonta Penne- tai Sedanipastaa
  • 1 avokado
  • ½ pienen parsakaalinpään kukinnosta
  • ¼ kurkkua
  • auringonkukan versoja
  • 2 rkl kikherneitä
  • kirsikkatomaatteja
  • 1 porkkana
  • muutama mansikka
  • 3 kpl tankoparsaa

Hummus

  • 250 g kikherneitä (tuoreita)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl sitruunasta puristettua mehua
  • 1 rkl kuminaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • noin 1,5 dl vettä
  • suolaa ja pippuria

Basilika-kastike

  • 1 ruukullinen basilikaa
  • 1 sitruuna, mehu ja kuori
  • 1 dl soijajugurttia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa (haluttaessa)
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Sekoita hummuksen ainekset yleiskoneella: kikherneet, puristettu valkosipuli, sitruunamehu, maustekumina, suola, pippuri ja öljy. Lisää sopiva määrä vettä ja sekoita valmiiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Säilytä jääkaapissa.

Sekoita basilika-kastikkeen ainekset: basilika, soijajogurtti, oliiviöljy, hunaja ja raastettua, hyvin pestyn sitruunankuorta sekä sitruunamehua. Säilytä jääkaapissa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Laita pasta siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.

Sekoita puolet basilikakastikkeesta pastaan ja laita toinen puolikas lasipurkin pohjalle.

Kypsennä parsakaali esimerkiksi höyryssä, pilko pieneksi ja lisää lasipurkkiin.

Lisää tomaatit, tankoparsa, kurkku, kikherneet ja avokado parsakaalin päälle.

Lisää päälle kerros hummusta, sitten muutama pilkottu mansikka ja pasta.

Koristele annos porkkanasta raastetuilla suikaleilla.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin kylmäsavulohi-katkarapu-pastasalaattiPasta-parsakaalisalaatti Falafelia tomaattisalsan ja jogurtin keraKikhernecurryVihannessalaatti maapähkinäkastikkeellaMarokkolainen pata
SemperGluteenitonVegaaninenPastaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Semper
  • 04.06.201910:50
    Gluteeniton

    Gluteeniton raparperipiirakka

  • 10.06.201915:03
    Gluteeniton

    Gluteeniton mansikkakakku

  • 23.12.201811:00
    Gluteenittomat reseptit

    Suklaa-espressokakku, gluteeniton

  • 22.12.201812:00
    Gluteenittomat reseptit

    Pinaattipiirakka, gluteeniton

  • 21.12.201814:10
    Gluteenittomat reseptit

    Pizza, gluteeniton