Mainos

Gluteeniton Focaccia

Semper gluteeniton focaccia_Hellapoliisi

Hellapoliisin gluteeniton focaccia-leipä saa makua tomaateista, oliiveista ja mozzarellasta.

12 annospalaa

  • 2 dl vettä
  • 1 tl psylliumia
  • 1 dl vettä + 25 g tuorehiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 dl Semper Tattari&Teff tai Karkeaa jauhoseosta
  • 2 dl Semper Hienoa jauhoseosta

Pinnalle

  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 100 g mozzarellapalloja
  • 5-10 kirsikka- tai miniluumutomaattia
  • oliiveja
  • ripaus rosmariinia

Valmistusohje

Sekoita 2 dl vettä ja psyllium kulhossa ja anna turvota n. 10 min.
Lämmitä loppu vesi (1 dl) tämän jälkeen reilusti lämpimäksi ja lisää joukkoon. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Lisää oliiviöljy, Tattari&Teff- ja FinMix -jauhoseokset joukkoon nopeasti kääntäen. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n.15x20 cm).
Anna kohota n. ½ tuntia.

Pirskota pinnalle oliiviöljyä.
Paina päälle mozzarellapallot, puolitetut tai kokonaiset kirsikka- tai miniluumutomaatit sekä muutama oliivi ja ripottele päälle vielä hieman rosmariinia.
Kypsennä 200 °C:ssa n. 20 min., kunnes leipä on kohonnut ja saanut hieman väriä. Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi.
Tarjoa!

Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.