Gluteeniton Focaccia
Hellapoliisin gluteeniton focaccia-leipä saa makua tomaateista, oliiveista ja mozzarellasta.
12 annospalaa
- 2 dl vettä
- 1 tl psylliumia
- 1 dl vettä + 25 g tuorehiivaa
- ½ tl suolaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 dl Semper Tattari&Teff tai Karkeaa jauhoseosta
- 2 dl Semper Hienoa jauhoseosta
Pinnalle
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- 100 g mozzarellapalloja
- 5-10 kirsikka- tai miniluumutomaattia
- oliiveja
- ripaus rosmariinia
Valmistusohje
Sekoita 2 dl vettä ja psyllium kulhossa ja anna turvota n. 10 min.
Lämmitä loppu vesi (1 dl) tämän jälkeen reilusti lämpimäksi ja lisää joukkoon. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Lisää oliiviöljy, Tattari&Teff- ja FinMix -jauhoseokset joukkoon nopeasti kääntäen. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n.15x20 cm).
Anna kohota n. ½ tuntia.
Pirskota pinnalle oliiviöljyä.
Paina päälle mozzarellapallot, puolitetut tai kokonaiset kirsikka- tai miniluumutomaatit sekä muutama oliivi ja ripottele päälle vielä hieman rosmariinia.
Kypsennä 200 °C:ssa n. 20 min., kunnes leipä on kohonnut ja saanut hieman väriä. Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi.
Tarjoa!
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa