Glögissä keitetyt kylkiluurivit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5670542/landscape16_9/515/290/adfa0f5070a45f8c10d562fc9377b3fc/PO/902838-2480.jpg)
Tässä on oivaa joulunajan tarjottavaa: keitä kylkirivit etukäteen, niin tarjoilupäivän puuhat helpottuvat. Ja kun keität ne glögissä, saat vielä ylimääräistä jouluntuntua. Lisäkeruokana tämä annos riittää kahdeksalle, pääruokana neljälle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 2 kg lihaisia siankylkiluita
- 3 dl glögiä
- ½ dl kiinalaista soijaa
- 3 dl vettä
- 1 iso pala inkivääriä, 50 g
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria myllystä
Lisäksi
- keitettyjä perunoita
- omenasosetta
Valmistusohje
1. Kiehauta glögi, soija, vesi ja kuorittu, viipaloitu inkivääri sekä valkosipulinkynnet. Laita lihat liemeen, kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori vaahto. Keittele hiljalleen 1 1/4 - 1 ½ tuntia, kunnes liha tuntuu murealta ja alkaa irrota luista.
2. Siivilöi keitinliemi ja jäähdytä. Kuori rasva ja kaada liemi uudelleen kylkirivien päälle. Lämmitä ennen tarjoilua. Mausta mustapippurilla myllystä ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka