Glögissä keitetyt kylkiluurivit

Tässä on oivaa joulunajan tarjottavaa: keitä kylkirivit etukäteen, niin tarjoilupäivän puuhat helpottuvat. Ja kun keität ne glögissä, saat vielä ylimääräistä jouluntuntua. Lisäkeruokana tämä annos riittää kahdeksalle, pääruokana neljälle.

Neljälle

  • 2 kg lihaisia siankylkiluita
  • 3 dl glögiä
  • ½ dl kiinalaista soijaa
  • 3 dl vettä
  • 1 iso pala inkivääriä, 50 g
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • keitettyjä perunoita
  • omenasosetta

Valmistusohje

1. Kiehauta glögi, soija, vesi ja kuorittu, viipaloitu inkivääri sekä valkosipulinkynnet. Laita lihat liemeen, kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori vaahto. Keittele hiljalleen 1 1/4 - 1 ½ tuntia, kunnes liha tuntuu murealta ja alkaa irrota luista.

2. Siivilöi keitinliemi ja jäähdytä. Kuori rasva ja kaada liemi uudelleen kylkirivien päälle. Lämmitä ennen tarjoilua. Mausta mustapippurilla myllystä ja suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.