Glaseeratut banaanit
Glaseeratut banaanit on jälkiruokien klassikko. Todellista huomiota kotikokki saa liekittämällä banaanit. Ravintoloissa glaseeratut banaanit tarjotaan yleensä suklaakastikkeen kera. Tämä kestosuosikki maistuu myös ilman rommiliekitystä, jolloin se on lasten ehdoton jälkiruokasuosikki.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 dl kaakaojauhetta
- 4 banaania
- 4 rkl sokeria
- 2-3 rkl rommia
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Suklaakastike: Sekoita sokeri, vesi ja kaakao. Kiehauta ja anna hautua, kunnes kastike on riittävän sakeaa.
2. Kuori banaanit ja halkaise ne pitkittäin. Nosta banaanit leikkauspinta ylöspäin, reilunkokoiseen kattilaan. Ripottele pinnalle sokeria ja lorauta hieman rommia. Glaseeraa banaanit uunissa grillivastuksen alla. Nosta kattila liedelle, kaada banaanien päälle jäljelle jäänyt rommi ja kuumenna.
3. Nosta jälkiruoka heti pöytään ja sytytä rommi tulitikulla. Näin jälkiruoan kruunaa upea liekitys. Tarjoa lisänä suklaakastiketta ja vaniljajäätelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen