Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Glaseeratut banaanit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 4 banaania
  • 4 rkl sokeria
  • 2-3 rkl rommia
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Suklaakastike: Sekoita sokeri, vesi ja kaakao. Kiehauta ja anna hautua, kunnes kastike on riittävän sakeaa.

2. Kuori banaanit ja halkaise ne pitkittäin. Nosta banaanit leikkauspinta ylöspäin, reilunkokoiseen kattilaan. Ripottele pinnalle sokeria ja lorauta hieman rommia. Glaseeraa banaanit uunissa grillivastuksen alla. Nosta kattila liedelle, kaada banaanien päälle jäljelle jäänyt rommi ja kuumenna.

3. Nosta jälkiruoka heti pöytään ja sytytä rommi tulitikulla. Näin jälkiruoan kruunaa upea liekitys. Tarjoa lisänä suklaakastiketta ja vaniljajäätelöä.

Glaseeratut banaanit on jälkiruokien klassikko. Todellista huomiota kotikokki saa liekittämällä banaanit. Ravintoloissa glaseeratut banaanit tarjotaan yleensä suklaakastikkeen kera. Tämä kestosuosikki maistuu myös ilman rommiliekitystä, jolloin se on lasten ehdoton jälkiruokasuosikki.

Lisää aiheesta:

Bananes CélesteManteliomenat kolakastikkeellaKinuskipäärynätPäärynät pähkinäkastikkeellaPanna-cottaa ja mangoaLiekitetyt banaanit mantelien kera
BanaanitKananmunatonGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Banaanit
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Mantelikuorrutetut banaanit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Glaseeratut banaanit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Banana split

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bananes Céleste

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistetut banaanit