Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Glaseerattuja juureksia ja paistettuja sieniä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 2 juuripersiljan juurta
  • 300 g sieniä maun mukaan
  • 1 hienonnettu salottisipuli
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2-3 rkl kirkastettua voita
  • 25 g voita
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori juuripersiljan juuret ja leikkaa viistoon mahdollisimman tasakokoisiksi, noin 2-3 mm:n viipaleiksi. Kuumenna 1 rkl kirkastettua voita teflonpannulla tai kattilassa. Ruskista juuria hetki, lisää tilkka vettä ja keitä 2-3 minuuttia.

2. Lisää sitruunamehu, 25 g voita, suolaa ja vastajauhettua valkopippuria. Keitä vielä pari minuuttia, kunnes neste ja voi saostuvat kermaiseksi kastikkeeksi, joka peittää juurekset. Ripottele päälle karkeaksi hienonnettua persiljaa.

3. Puhdista sienet ja paloittele suurimmat. Kuumenna pannulla 2 rkl voita ja paista sieniä hetki. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Annostele juuripersiljan juuret lämpimille lautasille, lusikoi sienet juuripedille ja ripottele päälle raakaa salottisipulia.

Kaikenlaiset juurekset sopivat pediksi ruskistetuille sienille - kokeile vakkapa juuripersiljaa, mustajuurta, palsternakkaa ja juuriselleriä. Viipaloidut juurekset kannattaa ruskistaa kevyesti, jolloin niistä tulee mukavan rapeita. Samalla juuresten sisältämä sokeri karamellisoituu ja maustaa pinnan herkulliseksi. Ohjeesta riittää alkupalaksi neljälle ruokailijalle ja kasvipääruoaksi kahdelle ruokailijalle. Tarjoa riisin kera.

Lisää aiheesta:

Halloumijuustoa paahdettujen juuresten keraBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraPerunaraguu ja punajuurisoseParsakeittoa ja parsasalaattiaKatkarapu-kesäkurpitsakastikePorkkanapihvit kermassa haudutettujen mustajuurien kera
SienetLisäkeruoatAlkuruoatKananmunatonGluteenitonKasvisruokaSienisatoPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienet
  • 03.10.202307:08
    Nopeat ja helpot

    Helppo sienipasta

  • 25.11.202212:52
    Kastike lihalle

    Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 03.09.202113:16
    Sienipasta

    Harri Syrjäsen tatti-poropasta

  • 20.08.202112:37
    Sienipasta

    Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta